Prestanda vid olika QD och paketstorlek

Vi ville även passa på att testa hur bra enheterna presterar vid olika QD. Vi tog därför och körde ett antal test i Iometer för att se hur prestandan utvecklade sig när vi fick en högre QD. De allra flesta SSD-enheter presterar som bäst vid QD32 men belastning hos klienter överstiger sällan QD4. Vi tog därför vårt 4K Random Write test och körde det i olika QD för att se hur enheten reagerar.

Som referens tog vi Kingstons HyperX 120GB och 240GB och föregångaren till V300, Kingston V+200 120GB och 240GB.

Det blir lite rörigt när man jämför 6 stycken enheter så här. Vi hoppas ni har överseende med detta. Slumåmässig skrivning är något som Sandforce-enheter alltid varit extremt bra på. Dessutom så använder dessa enheter i stort sätt samma firmware och det är därför inte särskilt överaskande att de presterar så här lika. En sak som är lite extra kul är att Kingston har satt i specifikation att V300 ska prestera sämre i det här testet ju högre kapacitet som enheten har. Vilket givetvis inte alls stämmer. I princip alla enheter med Sandforce-kontroller presterar precis så här.

Slumpmässig läsning upp till 85 000 IOPS (332 megabyte per sekund) har Kingston sagt i sin specifikikation. Vi var aningen skeptiska till att det stämde, och mycket riktigt är vi inte ens i närheten av de siffrorna. Kingston borde se över sina specifikationer en aning. Om vi istället tittar på de resultat vi har fått så ser vi en intressant detalj på samtliga 240GB-modeller från Kingston. När QD blir högre än 32 så tappar de väldigt mycket av sin prestanda. Vi har inte sett detta hos någon annan Sandforce-enhet tidigare. Gissningsvis är det ett resultat av Kingstons firmware. För klientdatorer så spelar det ingen större roll då QD sällan blir högre än 3-5. 32 och högre är mest intressant för servrar.

Dags att titta på sekventiell dataöverföring istället. Eftersom sekventiell data ofta blir med väldigt låg QD, så satte vi QD till 1 och sedan provade vi att göra en sekventiell skrivning med olika stora IOs.

Vid skrivning så presterar alla ungefär lika bra. Då denna data går att komprimera, så ser vi fina resultat från ala enheter, oavsett storlek.

Samma sak gäller för läsning. Alla enheter presterar i stort sätt lika.

Innehåll

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ebbesson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ebbesson
Gäst
Ebbesson

Jag har köpt och installerat ett internt Kingston 120GB SSD V300 men lyckas inte få det att fungera. ”Enheten har inte migrerats” är det svar jag hittar. Hur gör jag för att migrera det?? 😥