Analys och Slutledning

Vi pratade tidigare om att Kingston hamnat i en något märklig situation. Då samtliga av företagets 2,5-tumsmodeller är baserade på Sandforce-kontroller så börjar det bli allt svårare att skilja mellan vad som är budget och vad som är prestandaenheter. Det fungerade förut när V+200 var budgetenhet, men nu när V300 tagit över så finns egentligen ingen plats för vare sig HyperX eller V+200 längre.

V300 är bättre än V+200 på allt. Den är både snabbare och billigare. I våra tester så är HyperX fortfarande lite snabbare, troligtvis på grund av en något annorlunda firmware. Men i det stora hela så presterar V300 jämlikt med HyperX, vilket får oss att ifrågasätta HyperX fortsatta överlevnad. Det enda argumentet för att köpa en HyperX i dagsläget, är att de gamla minneskretsarna klarar 5 000 skrivningar per minnescell. Kingston behöver hitta en ny toppmodell och det på momangen. Annars riskerar de att hamna på efterkälken nu när de andra börjar springa ifrån. Ett alternativ är att Kingston avvaktar och försöker mjölka SF228x så mycket det bara går för att sedan gå över till Sandforce 3xxx serien när den väl släpps. Det finns dock i dagsläget inga uppgifter på när det kommer ske.

 

Tittar vi på V300 jämfört med övriga konkurrenter så är det inte så jättemycket att säga. Som vi nämnt så många gånger tidigare så presterar en Sandforce-enhet precis som alla andra. Kort och gott kan vi säga att vi byggt på ”Sandberget” med ytterligare två enheter idag. 240GB-modellen presterar klart godkänt i de flesta tester och 120GB-enheten presterar likt många andra 120GB-enheter baserad på Sandforce. Det som talar för V300 är det faktum att den använder egenmärkta 19 nanometers minneskretsar. Detta gör att tillverkningskostnaden per enhet sjunker och vi konsumenter får förhoppningsvis ett lägre pris när vi ska betala. Till sist vill vi bara påpeka att tillbehörs paketet till V300 kostar något mer, men om det är någon SSD som kommer med bra tillbehör så är det V300. Men vid dagens slut så är det ändå priset som avgör.

Som vanligt, titta in i Svenska SSD-Guiden för samtliga testresultat, omdömen och utmärkelser. Vi har nu även registrerat en ny domän som gör det lättare att komma ihåg – www.ssder.se

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ebbesson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ebbesson
Gäst
Ebbesson

Jag har köpt och installerat ett internt Kingston 120GB SSD V300 men lyckas inte få det att fungera. ”Enheten har inte migrerats” är det svar jag hittar. Hur gör jag för att migrera det?? 😥