Testresultat: NHSB & PCMark7

Som vanligt så har vi testat PNY:s nya SSDer i vår vanliga SSD-testsvit men i den här mini artikeln så har vi valt ut fyra diagram. I vår stora guide så har alla diagram uppdaterats med resultaten från våra tester av PNY:s enheter. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden.

Först ut så har vi vårt Game-test från vår egen svit med tester. Nordichardware storage benchmark är ett trace-baserat test som spelar upp ett förinspelat scenario. Resultatet är ett medelvärde baserat på hur mycket data som flyttas under testet delat med tiden som testet tar att köra. I just det här testet så har vi spelat in över fyra timmar med spelande i bland annat Diablo 3, Battlefield 3. Mass Effect 3 och Skyrim.

Tittar vi på resultatet så ser vi att samtliga enheter presterar sämre än deras närmaste konkurrenter. 120GB-modellerna borde alla ligga betydligt högre. Prestandamässigt så ligger de alla i klass med övriga budgetmodeller som använder asynkrona minneskretsar. Även 240GB-modellerna ligger illa till och presterar ungefär i klass med övriga 120GB modeller med synkrona minnen. Särskilt Prevail Elite 240GB och XLR8 Pro 240GB presterar dåligt. Den är till och med sämmre än Kingston V+200 120GB. Ingen vidare start för någon av PNY:s enheter.

Vi går raskt vidare till vårt Office-test. Här har vi istället spela in flera dagars intesivt arbete med Microsofts Office program. Det handlar i första hand om Word 2010, PowerPoint 2010, Outlook 2010, Adobe Reader X och Mozilla Firefox.

Från en något knackig start så går samliga enheter och visar upp sig från en något bätttre sida i det här testet. Jämfört med konkurenterna så presterar samtliga enheter precis som de borde. Alla 120GB-modeller ligger i klass med övriga 120GB-modeller. 240GB-modellerna ligger ungefär som övriga 240GB-enheter med Sandforce, men något sämre. Denna gång så är det XLR8 240GB som ligger något lägre än de andra men den lämnar fortfarande flera Sandforce enheter bakom sig.

Det sista testet i Nordichardware Storage Benchmark är vårt överlägset tyngsta och mest krävande test. Testet består av dataöverföringar på över 175 gigabyte. Scenariot är baserat på redigering av film med hjälp av Adobe Creative Suite CS4. Framförallt så är det After Effects, Premiere och Media Encoder. Detta test borde reflektera en tungt belastad workstation.

Resultatet är ungefär som detsamma som vi såg i vårt Office test. Samtliga enheter presterar väldigt likt de andra enheterna med Sandforce kontroller. 120GB-modellerna hamnar en bra bit under 240GB-modellerna. Även om PNY:s 240GB-modellerna presterar hyfsat så ligger de en bit efter dagens toppmodeller.

PCMark7 har visat sig producera väldigt likvärdiga resultat för alla dagens SSD-enheter. Skillnaderna mellan enheterna är väldigt små och därför får vi en stor spridning på enheterna. Prevail Elite 240GB presterar bra och är i klass med de snabbaste Sandforce enheterna. Även XLR8 Pro 240GB presterar bra resultat. XLR8 240GB hamnar dock något efter och slåss istället med 120GB-modellerna.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
-Tjalve-drizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
drizzit
Medlem
drizzit

Som vanligt får man väl säga så verkar det bero helt på prissättning om dom kan slå sig in på marknaden eller inte då det inte är lätt att skilja sig från mängden när alla märken kör med mer eller mindre samma komponenter. Men alltid trevligt med konkurrens för oss konsumenter då man kan hoppas på att det leder till bättre produkter samt priser.

Sist men inte minst tack för ytterligare ett välgjort och välskrivet test och + i kanten för test av flera storlekar och modeller från samma tillverkare. Ser fram emot mer! 🙂

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”drizzit”]Som vanligt får man väl säga så verkar det bero helt på prissättning om dom kan slå sig in på marknaden eller inte då det inte är lätt att skilja sig från mängden när alla märken kör med mer eller mindre samma komponenter. Men alltid trevligt med konkurrens för oss konsumenter då man kan hoppas på att det leder till bättre produkter samt priser. Sist men inte minst tack för ytterligare ett välgjort och välskrivet test och + i kanten för test av flera storlekar och modeller från samma tillverkare. Ser fram emot mer! :)[/quote] Ja PNY ska ha… Läs hela »