Testresultat: NHSB - SQL Server

De första tre NHSB-testerna består av förhållandevis enkel belastning som man kan stöta på som vanlig konsument. De nästkommande två testerna är istället baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. Dessa tester är således designade att fokusera på långvarig och intensiv prestanda. Enheter som har mer overprovisioning får därför en lite extra fördel framför andra enheter som har sina rötter på servermarknaden. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full jämfört med om den är helt tom.

NHSB-SQL är inspelad på en Microsoft SQL-server som används i produktion ute i ett företagsverksamhet. Det här testet borde därför ge en bra bild av vilken enhet som passar bäst för en SQL server och även en indikation på enheterna steady-state-prestanda. NHSB-SQL skriver 106,54 GB och läser 365,76 GB.

Adatas val att använda en dynamisk SLC-cache gör att enheten presterar väldigt bra så länge den inte är full. Det blir dock tyngre när enheten har fyllts med data och utsätts för betydligt tyngre skrivning, det syns här. SX8200 Pro presterar fortfarande väldigt bra och är betydligt snabbare än SX8200. SX6000 Pro har det tyngre men hänger ändå med hyfsat. Det är dock fortfarande ett större antal SATA-enheter som är snabbare.

Inga större överraskningar här. Vi kan dock se att SX8200 Pro får något högre standardavvikelse än i de tidigare testen. Det beror nog på att skrivningar behöver gå igenom SLC-cachen, vilket gör att det blir stor skillnad mellan de snabbaste och långsammaste operationerna när enheten är full.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid