Prestanda 512 GB

Vi har nu testat ett stort antal PCIe-enheter i 500 GB-segmentet. Här jämför vi Aorus RGB SSD M.2 512 GB med andra enheter med samma kapacitet. Vi tittar dock lite extra på Adata SX8200, Crucial P1 och WD SN750.

NHSB Client

Gigabytes nya enhet är en lite blandad kompott. Den är prissatt och marknadsförs som en toppenhet som ska slåss med de snabbaste på marknaden. I våra tester ser vi dock att den inte riktigt når upp till det. I NHSB Game är den märkbart långsammare än exempelvis SX8200 och Crucial P1, som båda är billigare enheter. Med tyngre belastning ser det bättre ut och Aorus RGB SSD lägger sig någonstans mellan SX8200 och P1.

NHSB Workstation

Tyngre belastning passar Aorus bättre och här lyckas man matcha exempelvis Samsungs 960 Pro. Här är Gigabytes enheter betydligt snabbare än SX8200, SN750 och P1. Den lyckas dock inte matcha Samsungs 970 Evo Plus.

Robocopy

Robocopy är det mest realistiska sättet att testa filöverföringar. Så länge du inte gör riktigt stora filöverföringar kommer all data få plats i enhetens SLC-cache och då kommer prestandan att vara väldigt hög. Det är det vi testar här.

Robocopy visar på klart godkända resultat även om vi hade hoppats på lite mer. Skrivprestandan är dock riktigt bra och i klass med de allra bästa på marknaden.

IOMeter

Slumpmässig prestanda är ungefär vad vi kan förvänta oss av en enhet i den här klassen.

Strömförbrukning

Vi blick dock positivt överraskad av enhetens låga strömförbrukning. Vi hade trott att den större kylaren skulle göra att Gigabyte skulle spä på lite extra för att få lite bättre prestanda. Så verkar inte vara fallet.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid