Prestanda 1 TB

Vi har tyvärr inte testat lika många enheter på 1 TB. De flesta vi testat kommer från Samsung och därför blir det också många Samsung-enheter i diagrammen. Vi vill dock jämföra lite extra med WD Black SN750 och Crucial P1. Vi tittar också lite närmare på Kingston KC1000, eftersom den är byggd på förra generationens Phison-kontroller.

NHSB Client

Trenden håller i sig och det ser återigen ut som om Aorus RGB SSD trivs bäst ju mer skrivintensiv belastningen är. Det är dock en solklar förbättring från Phison E7 till Phison E12

NHSB Workstation

Nu börjar det verkligen likna något. Aorus konsekventa prestanda och förhållandevis höga prestanda till TLC, gör att enheten presterar bra i dessa tester.

Robocopy

Robocopy är det mest realistiska sättet att testa filöverföringar. Så länge du inte gör riktigt stora filöverföringar kommer all data få plats i enhetens SLC-cache och då kommer prestandan att vara väldigt hög. Det är det vi testar här.

Återigen är det skrivprestanda som är bäst, även om Aorus RGB levererar bra prestanda genom alla tester. Här är den snabbare än exempelvis WD Black SN750.

IOMeter

Skrivtestet ger generellt bättre prestanda då skrivningar kan delas upp och skrivas till flera NAND-enheter samtidigt. Läsning är svårare och det syns på siffrorna. Aorus RGB är fortfarande en bra bit efter Samsungs enheter men ligger bra till jämfört med övriga enheter.

Strömförbrukning

En AIC-SSD drar generellt sätt mer ström. Då dessa enheter inte kan sitta i laptops, är strömförbrukning inte lika viktig. Dessutom kan man ha en större kylare och därmed även högre strömförbrukning utan att värme blir ett problem.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid