Prestanda 1 TB

Vi har tyvärr inte testat lika många enheter på 1 TB som på 500 GB. De flesta vi testat kommer från Samsung och därför blir det också många Samsung-enheter i diagrammen. Vi vill dock jämföra lite extra med WD Black SN750 och Crucial P1 men också med gamla KC1000 och Firecuda 510.

NHSB Client

I 1TB-utförande brukar de flesta SSD-enheter få sträcka på benen på allvar och då ser vi ofta tydligare skillnader mellan olika modeller. Vi har tyvärr inte testat någon annan 1TB-enhet med SMI-kontroller men det ser ut som att KC2000 gör ett bra jobb. Den är snabbare än de enheter som är baserade på Phison E12 (Gigabyte Aorus och Seagate Firecuda) och drar jämt med WD Black SN750.

NHSB Workstation

Hur bra KC2000 är beror väldigt mycket på vilken typ av belastning den utsätts för. I SQL Server finns det andra enheter som är snabbare men vid väldigt hög QD i virtualisation är det få enheter som är snabbare. KC2000 är snabbare än 970 Evo och inte långt efter 970 Evo Plus.

Robocopy

Robocopy är det mest realistiska sättet att testa filöverföringar. Så länge du inte gör riktigt stora filöverföringar, kommer all data få plats i enhetens SLC-cache och då kommer prestandan att vara väldigt hög. Det är det vi testar här.

Precis som 500 GB-modellen ser vi ett väldigt dåligt resultat i Copy-testet. Övriga resultat är dock klart godkända och betydligt snabbare än föregångaren KC1000.

Uppdatering 20210211: Kingston identifierade ett fel i sin firmware. Och efter att vi uppdaterat vår firmware och testat om så kan vi konstatera att den låga prestandan i Copy-testet nu är borta. Prestandan för KC2000 1 TB i copy-testet är 1896 Mb/s

Strömförbrukning

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid