Prestanda: Kingston UV500 480GB

Vi har gott om 500 GB-enheter att jämföra med och vi borde därför kunna få en bra fingervisning om hur UV500 står sig mot de närmaste konkurrenterna. Vi jämför primärt med Samsungs 850/860 Evo, WD Blue 3D och Crucials MX500.

NHSB Client

Precis som tidigare är UV500 något snabbare än WD Blue 3D men märkbart långsammare än Samsungs 850 Evo och 860 Evo. I de alra flesta fall kommer även Crucials MX500 att vara snabbare.

NHSB Workstation

UV500 presterar väldigt bra under tung belastning och i Virtualization är den riktigt bra och slår alla de närmaste konkurrenterna. I SQL-Server går det lite sämre men UV500 lyckas ändå slå 850 Evo och gamla MX300.

Robocopy

Robocopy är det mest realistiska sättet att testa filöverföringar. Så länge du inte gör riktigt stora filöverföringar kommer all data få plats i enhetens SLC-cache och då kommer prestandan att vara väldigt hög. Det är det vi testar här.

Vi ser återigen att UV500 är usel när det gäller sekventiell skrivprestanda. Läsprestanda är okej men skrivprestanda är undermålig i jämförelse med alla närmaste konkurrenter. Det verkar som att enheten inte har använt sin SLC-cache alls.

IOMeter

Vi valde att bara ta med siffror för slumpmässig prestanda i det här testet, då sekventiell överföring ligger på ungefär samma usla nivå som i våra Robocopy-tester. Dessa tester är baserade på tre olika test med olika QD. QD1 står för 70 procent av resultatet, QD2 för 20 procent och QD3 för 10 procent. Denna fördelningen är ungefär vad vi kan förvänta oss att fördelningen är vid vanlig användning.

UV500 är tyvärr en av de långsammare enheterna när det gäller slumpmässig prestanda med låg QD.

Strömförbrukning

Strömförbrukning i vila är tyvärr inte UV500s starkaste sida. Det är dock lite märkligt eftersom MX300 använder samma kontroller och därför borde ha liknande resultat. Tyvärr visar det sig att UV500 drar betydligt mer ström än MX300. Vår gissning är att Kingston valt att prioritera prestanda framför strömförbrukning. Under belastning är inte skillnaden lika sto men UV500 drar ändå något mer än vad vi hade önskat.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid