Prestanda 512 GB

Runt 500 GB har blivit en sweetspot för bäst pris/prestanda/kapacitet. Det är också i det här segmentet som vi testat flest NVMe-enheter. Vi har därför flera intressanta enheter att jämföra med och det ska bli extra intressant att jämföra Seagates enhet med Gigabyte Aorus, som använder samma kontroller.

NHSB Client

Klientprestanda ser riktigt bra ut. Barracuda ligger på ungefär samma nivå som de närmaste konkurrenterna. Phisons kontroller tappar lite när nästan all belastningen är läsning (NHSB Game) men presterar bättre i de andra testerna, där skrivning är en större del.

NHSB Workstation

Riktigt bra resultat i NHSB SQL. Även om Barracuda är en konsument-SSD kommer den inte att springa och gömma sig så fort det blir lite svettigt. Enhetens statiska cache gör den dock inte lika snabb när det blir riktigt tungt med många parallella IO.

Annons

Robocopy

Robocopy är det mest realistiska sättet att testa filöverföringar. Så länge du inte gör riktigt stora filöverföringar, kommer all data få plats i enhetens SLC-cache och då kommer prestandan att vara väldigt hög. Det är det vi testar här.

Fina siffor från Barracuda 512 GB. Enheten ger bättre prestanda än de flesta andra enheter i segmentet. De enda enheter som är konsekvent snabbare är 970 Evo och 970 Evo Plus.

Strömförbrukning

Intressant nog verkar Barracuda dra mer ström än Aorus, trots mindre bling. Samtidigt är den konsekvent snabbare än Gigabytes enhet. Det skulle kunna bero på att den firmware som Seagate använder offrar strömförbrukning för något bättre prestanda.

Annons

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid