Prestanda 1 TB

1 TB-enheter börjar bli allt vanligare men vi har tyvärr, historiskt, inte testat så många stora NVMe-enheter. De flesta har varit från Samsung och därför blir det mycket Samsung i diagrammen. Vi börjar i alla fall få in några fler för test, så det finns faktiskt flera intressanta enheter att jämföra med. Exempelvis WD Black SN750, Crucial P1, Kingston KC1000 och KC2000.

NHSB Client

1 TB-modellen av 510-serien är givetvis snabbare än den mindre 500 GB-modellen men skillnaden mellan 500 GB och 1 TB är inte lika stor som hos flera andra enheter. Vi såg samma sak med Gigabyte Aorus, vilket tyder på att Phison E12 inte skalar lika bra med mer NAND som en del andra kontrollerkretsar gör. Med det sagt är skillnaderna inte stora och Firecuda är inte en långsam enhet någonstans.

NHSB Workstation

Tyngre belastning fungerar bättre och de fina resultaten i NHSB-SQL håller i sig. I Virtualization ser Firecuda snabbare ut än Barracuda. Anledningen är nog Firecudas större SLC-cache.

Robocopy

Robocopy är det mest realistiska sättet att testa filöverföringar. Så länge du inte gör riktigt stora filöverföringar kommer all data få plats i enhetens SLC-cache och då kommer prestandan att vara väldigt hög. Det är det vi testar här.

Återigen bra resultat för Seagates nya enhet. Inte riktigt i nivå med 970 Evo Plus, men det är inte jättelångt ifrån.

Strömförbrukning

Strömförbrukningen är ungefär är okej men inte fantastisk. WD Black är i en helt egen liga och Aorus drar mer ström då det är en HHHL-AIC (inte M.2). Dugligt resultat för Seagate Firecuda.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid