Prestanda: WD Black SN750 500GB

Vi börjar med att titta på 500 GB-modellen då det troligtvis kommer vara den populäraste av de två. Vi kommer primärt att jämföra SN750 med förra generationens WD Black men vi kommer även att jämföra med de närmaste konkurrenterna från Adata, Crucial och Samsung.

NHSB Client

WDs nya SSD ligger på samma nivå som tidigare. I Game ligger den något över och i Office och Editor, något under. Det ska dock tilläggas att det inte är en dålig plats att vara på eftersom förra generation är en av de bästa SSD-enheterna på marknaden. Vi hade ändå hoppats på en liten förbättring med tanke på att flera konkurrenter har enheter i ungefär samma nivå. Samsungs 970 Evo Plus är märkbart snabbare och de nyare SM2262EN-enheterna (Adata SX8200 Pro) ligger på ungefär samma nivå. Det är svårare för WD Black att konkurrera nu jämfört när förra generationen släpptes för ett år sen.

NHSB Workstation

NHSB Workstation ger oss möjligheten att utvärdera hur en enhet klarar av belastning över längre tid men också hur bra den presterar när det finns betydligt mindre ledigt utrymme. Här ser vi faktiskt en liten ökning i prestanda jämfört med förra årets WD Black, även om den är liten. Jämfört med andra enheter är WD Black fortfarande bra. Den tappar dock en del jämfört med andra när den är full. Den presterar samtidigt bättre när vi torterar den på riktigt. WD Black är inte den snabbaste enheten men den är konsekvent och levererar när det behövs, utan att dyka under trots tung belastning.

Robocopy

Robocopy är det mest realistiska sättet att testa filöverföringar. Så länge du inte gör riktigt stora filöverföringar kommer all data få plats i enhetens SLC-cache och då kommer prestandan att vara väldigt hög. Det är det vi testar här.

SN750 är intressant nog något långsammare än förra generationen, vilket vi inte hade förväntat oss. Mönstret är dock detsamma: enheten är riktigt snabb när den ska skriva data men tappar när den är dags att läsa. Här finns mer jobb att göra för WD till nästa version. Med 96L-NAND borde det vara möjligt att få upp den sekventiella prestandan något.

IOMeter

Våra IOMeter-tester är intressanta då de körs i tre minuter, oavsett vilken prestanda enheten har. Det är få NVMe-enheter som kan läsa/skriva data i tre minuter utan att tappa prestanda, eftersom SLC-cachen tar slut. Efter ett tag kommer även värme att bli ett problem. Här ser vi att SN750 klarar sig väldigt bra över tid och att den är snabbast av alla TLC-enheter vi testat när det gäller skrivprestanda med ett medel på mäktiga 922 MB/s.

Strömförbrukning

Nya WD Black fortsätter att vara en väldigt effektiv SSD. Även om den inte drar minst i vila så lyckas Western Digital att pressa ut väldigt mycket prestanda, trots låg energiförbrukning. Riktigt imponerande resultat.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid