Prestanda: WD Black SN750 1 TB

NHSB Client

Intressant nog ser vi faktiskt en märkbar skillnad mellan SN750 och dess föregångare, vilket vi inte alls såg hos 500 GB-modellen. Skillnaden är inte stor men vi ser en liten ökning i varje test. Det är ändå inte tillräckligt för att hota Samsung 970 Evo Plus. Skillnaden är fortfarande stor.

NHSB Workstation

Även här kan vi se en tydlig prestandaökning jämfört med WD Black (2018). Den största skillnaden ser vi i NHSB Virtualization där skillnaden är markant. Det ser ut som att Western Digital har lyckats klämma ut mer prestanda vid hög QD. Det är såt som är snyggt att ha på specifikationerna men som sällan gör någon meningsfull skillnad för de allra flesta konsumenter. All prestandaförbättring är ändå välkommen och det gör SN750 snabbare än 960 Pro i Virtualization, vilket inte är så illa.

Robocopy

Precis som 500 GB-modellen så är SN750 långsammare än sin föregångare vid vanlig filkopiering. Det är återigen läsprestanda som är den största tappet och där är till och med Crucials P1 (QLC) snabbare. Vid skrivning hänger SN750 med bra, även om föregångaren fortfarande är något snabbare.

IOMeter

Över tiden kan vi se att SN750 faktiskt är betydligt snabbare än sin föregångare. Den nya modellen tar sig upp på samma nivå som Samsungs 970 Evo Plus, vilket inte är fy skam. TLC-enheterna har dock svårt att mäta sig med MLC-baserade 970 Pro.

Strömförbrukning

Strömförbrukningen ser fortfarande väldigt bra ut och WD fortsätter att leverera de mest energieffektiva SSD-enheterna.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid