Prestanda: NHSB

Som vanligt så har vi kört Samsung 850 Evo genom vår vanliga SSD-testsvit. Men i den här miniartikeln så har vi valt ut ett par tester som ger en generell bild av enheternas prestanda. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur enheterna presterar jämfört med de vi testat tidigare.

Första testet är baserat på hur bra enheten presterar vid den belastning som uppstår när man spelar spel. Just när man spelar så gör inte lagringsenheten särskilt mycket utan det är framförallt vid uppstart och laddningstider som man kan märka skillnad.

Samtliga 850 Evo presterar fantatiskt bra. Även 120GB-modellen är uppe i toppen trots dess begränsade skrivprestanda. Eftersom detta test fokuserar mest på läsprestanda så klarar torbowrite av att accelerera de få skrivningar som görs, utan problem. Jämför vi med föregångaren så ser vi att samtliga 850 Evo-enheter är betydligt snabbare än sina föregångare.

Annons

Nästa test är baserad på den belastning som en SSD får utstå under två arbetsdagar på ett kontor. Här handlar det alltså mycket om den typen av belastning som uppstår när man arbetar mycket med MS Office och surfar på nätet. Även en del mindre filöverföringar finns med här.

I vårt Office-test så får de lite snabbare enheterna sträcka ut benen lite grann och då faller 120GB modellen efter. Övriga modeller presterar givetvis bättre och skillnaden mellan dem är inte så jättestor. Här ser vi dock att 500GB-modellen är klart snabbare än 1TB modellen i det här testet.
I vårt Editor-test så utsätts våra enheter för en hel dag av intensiv videoredigering. Därför så handlar det mer om skrivningar under detta test.

När det blir mer skrivintesiv belastning så trillar 120GB-modellen ordentligt. 250GB modellen är givetvis långsammare än de andra två, men den hänger fortfarande med bra. Överlag så är 850 Evo något efter 850 Pro, men de är inte långt efter.

Annons
Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Justja-Tjalve-JustjaVirre39 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Virre39
Medlem
Virre39

Väldigt mycket stavfel i denna artikel. Be någon korrekturläsa innan publikation. Sedan saknas just det kritiserade priset i summeringen av artikeln.

Intressant SSD dock!

Justja
Gäst
Justja

Efter 840/840 EVO fiaskot så spelar det ingen roll fast dom skulle sälja 850 EVO 1TB för 1000 kronor, TLC är ju solklart inget att lita på i längden. Näpp Samsung, era produkter ska man inte röra.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Justja”]Efter 840/840 EVO fiaskot så spelar det ingen roll fast dom skulle sälja 850 EVO 1TB för 1000 kronor, TLC är ju solklart inget att lita på i längden. Näpp Samsung, era produkter ska man inte röra.[/quote]

Jag skulle nog inte vilja kalla det ett fiasko. Och de har ju faktiskt fixat till det, vilket betyder att det inte var TLC som var problemet. Du får nog tyvärr leva med TLC i framtiden också då det inte kommer bli mindre TLC framöver 🙂

Justja
Gäst
Justja

[quote name=”-Tjalve-”]de har ju faktiskt fixat till det[/quote]

Det har dom faktiskt inte gjort. http://www.anandtech.com/show/8997/samsung-releases-statement-on-840-evo-performance-another-fix-is-in-the-works