Omdömen: 16 gigabyte

 

Adata XPG 16GB 1600MHz Omdöme från: 2014-04-30
adata_xpg.jpg
Som väntat är Adata XPG i 16-gigabytesutförande väldigt snarlikt sitt motsvarande 8-gigabyteskit prestandamässigt, men trillar också in som det billigaste 16-gigabyteskitet i testet. Det är varken det snabbaste eller långsammaste 1 600-megahertzkitet, men kan vara ett trevligt alternativ för den som vill ha ett prisvärt allround-kit på 16 gigabyte.

+ Prisvärda
+ Normal profil

Cirkapris vid publicering: 1 249 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Adata XPG 16GB 2133MHz Omdöme från: 2014-04-30
adata_xpg.jpg
Det här kitet finns ännu inte listat hos svenska Prisjakt, vilket gör det lite svårare att ordentligt bedöma konkurrensbilden. Prestandamässigt ligger de i dock bra till, ofta i linje med de riktigt entusiastinriktade kiten, som Kingston Hyperx Beast eller Gskill Tridentx i samma storkek och målfrekvens. De svenska återförsäljare som har kitet eller specifikationsmässigt liknande kit har prissatt det omkring 1 600 kronor, vilket lägger det i samma liga som Gskill Tridentx. Då har dock Adatas kit en mer lågprofilerad värmespridare, och kan således vara det bättre valet i trånga system – om du väl hittar det hos en återförsäljare.

+ Bra prestanda
+ Normal profil
– Dålig tillgång i Sverige

Cirkapris vid publicering: Ej listat på Prisjakt

 

Corsair Dominator Platinum 16GB 1866MHz Omdöme från: 2014-04-30
Corsair_Dominator_Platinum_002.jpg
Corsair Dominator Platinum är det i skrivande stund dyraste kitet i vårt test, och som dessvärre inte presterar därefter. Det är inga långsamma moduler, men marginalerna är för små för att det ska vara rimligt att rekommendera kitet helt utifrån dess basprestanda. Däremot är det ett par stilrena minnen med mycket ögongodis och finesser i och med dess lysdioder och möjlighet att ansluta till Corsair Link. Sistnämnda innebär att du kan styra modulernas lysdioder och läsa av spänningar och temperaturer i en mjukvara, som även kan kopplas till andra Corsair-produkter för att läsa av hela systemets temperaturer och styra dess fläktar. Dominator Platinum kan vara ett bra val om du är ute efter ögongodis och vill använda dig av Corsair Link, men desto mindre bra om du helt enkelt är ute efter maximal prestanda eller utrymme för pengarna.

+ Stilren design, lysdioder
+ Kan styras och övervakas via Corsair Link
– Dyrt
– Höga värmespridare som kan vara ivägen

Cirkapris vid publicering: 1 899 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Corsair Vengeance Pro 16GB 1866MHz Omdöme från: 2014-04-30
corsair_vengeance_pro.jpg
Till skillnad från sitt 8-gigabytessyskon känns det här minneskitet bra prissatt i jämförelse med sina konkurrenter. Det är ett av de billigaste 16-gigabyteskiten, där de två billigare alternativen båda har en lägre målfrekvens på 1 600 megahertz. Värmespridarna tar lite mer plats på höjden än en standardmodul, vilket kan vara värt att ha i åtanke vid köp. Överlag är dock Vengeance Pro 16GB 1866MHz ett solitt val för den prismedvetne entusiasten som vill ha lite rappare minnen än 1 600-megahertzklassen men inte behöver sträcka sig de extra hundralapparna till 2 133 megahertz.

+ Bra pris
+ Finns i flera färger
– Höga värmespridare som kan vara ivägen

Cirkapris vid publicering: 1 350 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

G.Skill Tridentx 16GB 2133MHz Omdöme från: 2014-04-30
gskill_tridentx.jpg
G.Skill Tridentx är ett av de snabbaste kiten vi har med i vårt test, och sticker ut som ett kit som verkligen kan tilltala entusiaster. Det ligger hack i häl på Kingston Hyperx Genesis i de syntetiska Aida-testerna, och ställer sig överlag som ett av de absolut snabbaste 16-gigabyteskiten. Värmespridarna är rejäla och kan vara ivägen för stora kylare, vilket bör hållas i åtanke vid köp. De är dock också väldigt gedigna och ger modulerna ett väldigt kvalitativt intryck. Minnespaketet kan rekommenderas till de riktigt inbitna entusiasterna som vill ha en bra basprestanda, en rejäl minnesmängd och gott om kylning.

+ Bra prestanda
+ Gedigen och kvalitativ design
+ Låga latenser
– Hög profil som kan vara i vägen

Cirkapris vid publicering: 1 649 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Kingston Hyperx Beast 16GB 2133MHz Omdöme från: 2014-04-30
Kingston_HyperX_Beast_001.jpg
Hyperx Beast är ett av de bäst presterande minneskiten i testet, som ofta håller sig i nivå med Gskill Tridentx. Dock har Beast inte riktigt lika låga latenser, men å andra sidan en närmare 300 kronor lägre prislapp. Hyperx Beast är det i skrivande stund billigaste kitet i testet som kombinerar 8-gigabytesmoduler med 2 133 megahertz målfrekvens, vilket gör dem till ett bra val för prismedvetna entusiaster.

+ Bra prestanda
+ Bra pris
– Högre latenser än konkurrerande kit
– Något höga värmespridare som kan vara ivägen

Cirkapris vid publicering: 1 349 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Kingston Hyperx Black 16GB 1600MHz Omdöme från: 2014-04-30
Kingston_HyperX_Black_003.jpg
Kingston Hyperx Black med dubbla 8-gigabytesmoduler och målfrekvens 1 600 megahertz är ännu ett minne där man får vara lite mer ytlig i omdömet på grund av konkurrensen i prisklassen. Hyperx Black presterar varken överraskande bra eller dåligt i våra tester, men har en lite högre prislapp än exempelvis det konkurrerande kitet Adata XPG i samma storlek och frekvensklass. Kingston har dock snäppet högre latenser, vilket gör det svårt att rekommendera kitet över Adatas alternativ annat än av rent estetiska skäl. Om du gillar den stilrena svarta designen på modulerna kan de vara ett bra köp, men annars kan du spara en hundralapp och få närmast identisk prestanda med Adata XPG.

+ Normal profil
– Högre latenser än konkurrensen

Cirkapris vid publicering:  1 390 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Kingston Hyperx Predator 16GB 2133MHz Omdöme från: 2014-04-30
Kingston_HyperX_Predator_001.jpg
Hyperx Predator är ett väldigt välpresterande minneskit, inte många steg bakom testets snabbaste kit Hyperx Genesis 8GB och Gskill Tridentx 16GB, varav sistnämnda är den vassaste konkurrenten i våra tester med matchande utrymme och målfrekvens. Båda har väldigt höga värmespridare som kan vara ivägen vid användning av tornkylare, och båda levererar bra prestanda i såväl syntetiska som verklighetsbaserade tester. Hyperx Predator trumfar dock Gskills motsvarighet när det kommer till prislappen, som i Kingstons fall är närmare 300 kronor lägre. Dessutom använder Predator 1,5 volt spänning där Gskill Tridentx använder 1,6 volt.

+ Prisvärd prestanda
– Högprofilerade värmespridare som kan vara ivägen

Cirkapris vid publicering: 1 390 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Team Group Elite 16GB 1600MHz Omdöme från: 2014-04-30
Team_Elite_003.jpg
Det här är ytterligare ett kit som inte är särskilt lätt att hitta på den svenska marknaden, och därmed också svårt att sätta ett pricksäkert betyg på. Prestandamässigt faller kitet lite under konkurrenter som Gskill Tridentx eller Adata XPG, varav sistnämnda är den tydligaste konkurrenten då de delar både spänning och profilhöjd. Innan kitet finns väl etablerat i Sverige är det dock svårt att ge det en utförlig rekommendation.

+ Normal profil
– Svårt att hitta hos svenska återförsäljare

Cirkapris vid publicering: Ej listat på prisjakt

 

Team Group Zeus 16GB 1600MHz Omdöme från: 2014-04-30
Team_Zeus_003.jpg
Team Group Zeus är ännu ett kit som lägger sig mer eller mindre rakt över genomsnittet både i prestanda, pris och format. Priset är mer eller mindre identiskt med Kingston Hyperx Black, och med nästan identisk prestanda. Vilket av kiten du föredrar landar därför främst på personlig preferens, exempelvis vad gäller designen på värmespridaren.

+ Normal profil
– Brist på konkurrenskraftiga egenskaper
Cirkapris vid publicering: 1 390 kronor (Lägstapris på Prisjakt.se:

)

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid