Corsair Dominator Platinum

Corsair_Dominator_Platinum_002

Corsair Dominator Platinum
Målfrekvens 1 866 MHz
Kapacitet 2 x 8 GB
Latenser 10-11-10-30
Spänning 1,50 volt

Corsair Dominator Platinum är Corsairs premiumserie av DDR3-minnen, och något av en spirituell uppföljare till den tidigare Dominator GT-serien. Fokus ligger på entusiaster och överklockare som prioriterar höga frekvenser, låga latenser och en stilrena värmespridare.

Värmespridarna har något upphöjd profil med en överdel i blank metall, där det även finns monterade lysdioder. Det kit vi har med inledelsevis använder sig av en målfrekvens på 1 866 megahertz, med en spänning på 1,50 volt.

Något som gör Dominator Platinum tämligen unikt i det här testet är att de kan länkas samman med Corsairs kontrollmjukvara Corsair Link. Det innebär att du kan använda en mjukvara för att kontrollera datorns fläktar eller temperaturer, och i samma program kontrollera lysdioderna som sitter i Dominator Platinums kylare eller mäta av minneskretsarnas temperatur. Corsair har implementerat tekniken i allt från nätaggregat till processorkylare, så det kan vara en extra intressant funktion för de som redan använder sig av flera Corsair-produkter i systemet.

corsair_dominator_platinum Corsair_Dominator_Platinum_001

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid