Summerat omdöme

Dagens Tenkeylesstest börjar nå mot sitt slut och det har blivit dags för oss att sammanfatta Varmilo VA88M och Filco Majestouch 2 TKL. Båda tangentborden är välbyggda och exceptionellt sköna att använda. Filco, en tangentbordstillverkare som många håller högt har gjort sig förtjänt av alla de lovord som cirkulerar kring tillverkarens tangentbord – men matchar inte riktigt entusiasttilverkaren Varmilo.

Omdöme: Filco Majestouch 2 NKR TKL

Majestouch 2 TKL har ett solitt bygge, och då serien lanserades så var modellen en måttstock för kvalitet som andra tillverkare inte kunde matcha. Konstruktionen håller än idag; Filco har inte bestyckat Majestouch 2 TKL med dyrare material som matchar dagens topptangentbord, men tillverkaren har utnyttjat komponenterna till fullo för att öka upplevelsen.

Från fabrik så imponerar inte Majestouch 2 TKL varken funktions- eller specifikationsmässigt, men det är en av de absolut skönaste modellerna som vi hittills har använt. Det är ett plastbygge, det använder ABS-brytarlock med billig inskrift och har varken programmerbarhet, belysning, löstagbar kabel, mjukvara eller extra- portar och tangenter – men levererar trots det, på något sätt, en upplevelse utöver det vanliga.

Filcotangentbord och specifikt Majestouch 2-serien har störst eftermarknadsutbud av alla modeller på dagens marknad, därför tycker vi att tangentbordet är ett bra köp för Dig som önskar anpassa och modifiera tangentbordet. Brytarlocktillverkare rättar sig efter Filcos layout, det finns metallchassin från tillverkaren och från tredjepart, Du kan göra det programmerbart – ja, egentligen anpassa samtliga komponenter.

Slutomdömet blev svårt för oss, men när vi jämför med topptangentbord av samma formfaktor och prispunkt som Varmilo VA88M så räcker tyvärr inte Majestouch 2 TKL hela vägen till en rekommendation. Det är inget dåligt tangentbord, men vi sätter ribban högt när vi rekommenderar produkter i Svenska Tangentbordsguiden. Det finns bättre alternativ direkt ur lådan för den genomsnittliga konsumenten – men det är helt klart ett intressant och bra val för moddare.

Filco Majestouch 2 NKR TKL
7.6 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
BrytareCherry MX Blue
BelysningNej
Fördelar
Solitt bygge
Exceptionellt skönt
Mest anpassningsbart
Nackdelar
Pris i Norden
Inga extrafunktioner
Brytarlock i ABS
Bra att veta
Störst eftermarknadsutbud av alla tangentbord på dagens marknad
Funktionalitet6.9
Kvalitetskänsla7.5
Komfort8.5
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Omdöme: Varmilo VA88M

Varmilo gör det igen, ännu en modell där de prickar nästintill alla rätt till en bra prislapp. VA88M är ett väldigt ergonomiskt och skönt tangentbord med sin låga profil, tillverkaren har fulländat det med val av brytarlocksprofilen och går hela vägen med detaljerna för att öka användarupplevelsen.

Tillverkaren har lyckats att få ett plastbygge att kännas premium, där vi märker att inte en centimeter på insidan är i onödan – kompakt och bra. Varmilo har heller inte snålat in på materialval för brytarlock, de går för dyra och högkvalitativa alternativ vilket vi inte är bortskämda med på den Nordiska marknaden idag.

Fastän Varmilo VA88M är ett av de bästa TKL-tangentborden på vår marknad idag, så är det kanske inte rätt val för Dig som behöver programmerbarhet och Makro-möjligheter. Om Du istället är på jakt efter ett tangentbord som håller hög klass vad gäller bygge och tangenter, en skön samt ergonomisk spel- och skriftupplevelse – ja, ett högkvalitativt tangentbord utan extrafunktioner helt enkelt, så är Varmilo VA88M helt klart för dig. Efter dagens test så sätter Varmilo en ny standard för mellansegmentet när det gäller helhetsintryck, och vi kan varmt rekommendera det i den Svenska tangentbordsguiden.

Varmilo VA88M
8.4 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
BrytareCherry MX Clear
BelysningMoonlight (ljusblå)
Fördelar
Skön lågprofil
Bra byggkvalité
Insmord stabilisering
Nackdelar
Ej programmerbart
Bra att veta
Har högkvalitativa brytarlock i Cherry-profil som fungerar perfekt med tangentbordets låga design
Funktionalitet7.5
Kvalitetskänsla8.8
Komfort9
Pris
Fr. 1390kr
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Extra tack till Maxgaming.se som hjälpte redaktionen med testexemplar!


Marknadsanalys 2018-04-23

Varmilos egenutvecklade brytare Sakura Pink är något fördröjd, men vi väntar oss fortfarande att lanseringen sker inom den närmsta framtiden. Anledningen till fördröjningen är att de behöver testa brytaren mer innan den når massorna – något vi har förståelse för då vi hittade ett par inkonsekvenser i vårt test av Varmilo MA105C. Vi hoppas att Varmilo får ordning på det inom kort då Computex står runt hörnet och vi väntar oss en presentation av ännu en ny brytare från tillverkaren.

På tal om Computex så börjar vi närma oss till den största mässan för tangentbordsentusiaster. Inte mycket är känt kring vad som komma skall, men utöver Varmilo så hoppas vi på lite nytt från bland annat Ducky och den exklusiva tillverkaren Topre.

Närmast i testbänken väntar en pansarvagn, ni kommer att förstå vad vi menar inom kort.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FelionTobbeEmir Mulahalilovic Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Felion
Medlem
Felion

Och är man inte bekant med termen ”Brytarlock” (vilket jag inte tror många är) så kallas det även ”Tangenter” (utrikiska ”Key-caps”), eller lite skojsamt benämner vissa dessa med termen ”hattar”.

Ang. ”bristen på metall” så är brytarna monterade i en metallplåt (precis som hos det stora flertalet tillverkare). Att sen vissa tillverkare väljer att inte göra ett komplett chassi, utan exponerar brytarplåten direkt (för att spara pengar) gör inte att det finns mindre metall i tangentbordet i fråga.

P.S. ”SlutändAn” är där skiten kommer ut: SlutändEn är nog det ni menar. D.S.

Tobbe
Medlem
Tobbe

(Tangentbords)-hatt känns som en tydligare beskrivning iaff… =)
comment image