Testresultat: NHSB - Game

NHSB-testerna är så kallade ”Trace”-tester. Det betyder att vi ”spelade in” vilken typ av belastning som en SSD utsattes för när vi gjorde vissa saker. Denna trace kan vi sedan spela upp på den testade enheter och samtidigt mäta hur snabbt den reagerar på den belastningen. På det sättet får vi en belastning som är det närmaste ”verkligheten” som vi kan komma.

Trace-baserade tester är dock inte perfekta. Vi får exempelvis inte med eventuella TRIM-kommandon. Men trots de fel som finns det inget bättre sätt att mäta verklig prestanda på ett konsekvent sätt. Det är för övrigt precis samma teknik som används för att mäta lagringsprestanda i PCMark.

Vad är NHSB Game?

Just NHSB-Game är en inspelad spelsession där vi helt enkelt satt och spelade några olika spel under 4 timmar. Resultatet är en mycket lätt belastning som nästan ingen SSD har haft några problem med. Testet består av att läsa 5 859 MB och skriva 430 MB och är därför särskilt fokuserad på läsprestanda.

Oj, vad hände här? SX8000 märkliga läsprestanda gör sig påmind och SX8000 visar prov på usel prestanda. Vi skulle tro att det återigen är Adatas SLC-cache som spökar och sätter SX8000 i en märklig situation jämfört med de andra.

Det är tydligt att latens blir ett problem under så här pass låg belastning. SX8000 är fortfarande en av de enheter med lägst latens, men är samtidigt långsammare än Intel 600p som använder sig av samma kontroller och samma NAND (fast TLC istället för MLC). Det känns som om Adata har en del optimeringar kvar att göra här.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid