Testresultat: NHSB - SQL Server

De första tre NHSB-testerna består av förhållandevis enkel belastning som man kan stöta på som vanlig konsument. De nästkommande två testerna är istället baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. Dessa tester är således designade att fokusera på långvarig och intensiv prestanda.

Enheter som har mer overprovisioning får därför en lite extra fördel och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, men de körs också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full jämfört med om den är helt tom.

Vad är NHSB-SQL?

NHSB-SQL är inspelad på en MS SQL-server som används i produktion ute i ett företags verksamhet. Det här testet borde därför ge en bra bild av vilken enhet som passar bäst för en SQL server och även en indikation på enheterna steady- state-prestanda. NHSB-SQL skriver 106,54 GB och läser 365,76 GB.

SX8000 ger ifrån sig svårtolkade resultat och faller återigen tillbaka lite jämfört med många av de andra enheterna. Flera SATA-enheter som har riktigt kraftfulla kontrollerkretsar och MLC-NAND går upp och visar framfötterna. SX8000 är snabbare än Intel 600p (som är långsam med stora dataset) men hamnar ändå efter flera SATA-enheter.

SX8000 presterar dugligt i alla test men riktigt bra i diagrammet som visar antalet IO över 10 ms. Trots det så är medelresultat inte jättebra. Det skulle betyda de skrivningar som hamnar utanför SLC-cachen har betydligt mycket högre latens än de andra. Det bekräftas också av Standard Deviation (standardavvikelse) där vi ser att det är relativt stor spridning och inkonsekvent prestanda.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid