Summering

När det väl kommer till kritan så är valet av chassi högst individuellt utefter vad syftet är med datorn. Ska den tjänstgöra som en tyst glömma-bort-i-hörnet-dator i en studio eller ska den vara en RGB-fylld uppseendeväckande LAN-dator? Smaken är som baken, delad, och det finns lika många åsikter som det finns människor på jorden och allt kommer ner till vad just ditt syfte med datorn är.

Chassi som kan passa prestansajägaren på en budget

Antec har valt att använda stommen av ett tidigare chassi och ändrat utsidan för att på så sätt få till något nytt och tilltala den som vill visa upp sitt bygge. P8 ger möjligheten att bygga en kraftfull dator med valet att använda en kraftfull kylningslösning, därför passar P8 perfekt för att bygga ett helt vattenkyltsystem som är värt att visa upp genom den härdade glaspanelen.

Men tack vare att Antec just har valt att använda stommen från ett annat chassi så finns det delar av insidan som inte ser så snygga ut. Tittar vi noga på moderkortsplåtens främre del där 5,25-tums-platserna normalt hittas syns skruvhålen för desamma vilket sticker lite i våra ögon. Även om det inte är något som kommer att märkas utanpå chassit.

Tyvärr så kommer inte P8 med någon dedikerad ljuddämpning, vilket flera andra konkurrenter som till exempel Fractal Design erbjuder med sitt Define C.

Omdöme: Antec P8

Antec P8 är annars ett stilrent och välbyggt chassi för priset. Det erbjuder en öppen design och plats för högpresterande hårdvara och olika varianter av kylningslösningar.

Vill du ha ett chassi som är tyst och diskret så är inte P8 det optimala valet, här är det en öppen design optimerad för högt luftflöde som gäller. Med det sagt så finns det inget som säger att du inte fixar en egen ljuddämpning genom att sätta fläkthastigheter och installera eget ljuddämpande material. För priset så känner vi dock att det finns bättre val om du är ute efter ett riktigt ljudlöst system.

Vill du däremot visa upp dina komponenter och ha valmöjligheter till mer avancerade kylningslösningar så är P8 ett bra alternativ. Med en prislapp på runt 800 kronor så står det sig ändå väl mot konkurrenter som Fractal Design Define C som vi tittade tidigare i år som även det finns i en modell med härdat glas men då för runt 1000 kronor.

Antec P8 är EXTRA intressant för dig som:

  • Vill ha härdat glas på ena sidan men är på en tajtare budget
  • Vill kunna visa upp dina komponenter
  • Har önskan om att börja bygga med vattenkylning

Antec P8 är MINDRE intressant för dig som:

  • Satsar på lägsta möjliga ljudnivå
  • Vill ha mycket lagring
  • Behöver optiska läsare.

I skrivande stund så kostar Antec P8 cirka 800 kronor.

Rekommendation: För prestandajägare på en budget

Antec P8
8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
FormfaktorAX
Mått443 x 210 x 470 mm
Fördelar
+ Kvalitetskänsla
+ Lätt att bygga i
+ Stilrent
Nackdelar
- Knepig kabeldragning
- inga expansionskydd
Bra att veta
Antec P8 är ett chassi för dig som satsar på högt luftflöde men i stilren design.
Kylning/Ljudnivå9
Funktionalitet7
Kvalité/design8
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
Vad innebär sifferbetygen? Klicka för beskrivning

I vår betygsskala räknar vi 5 och uppåt som ett godkänt resultat. Det lägsta möjliga betyget är 1, och det högsta möjliga är 10.

Med andra ord är 5 eller 6 inte att betrakta som dåliga resultat för en produkt, utan motsvar en ”lagom” nivå för produkter som inte nödvändigtvis sticker ut ur mängden, men som inte heller gör dåligt ifrån sig. Ett betyg på 7 är bra, men med tydligt definierade nackdelar som är värda att tänka på. Ett betyg på 8 är mycket bra, men med målgruppsspecifika nackdelar. Ett betyg på 9 är klockrent, med endast mindre nackdelar. Ett betyg på 10 är praktiskt taget felfritt.

I och med att chassin är ett mer kvalitativt testområde så är också betygen något mer godtyckliga och subjektiva än för andra produktgrupper, där betygen kan baseras på ren mätdata. De är inte tänkta som exakta måttstockar, utan som snabb vägledning och jämförelse – för att få en fullständig bild av vårt omdöme ska du givetvis läsa den detaljerade slutledningen i artikeln.

Tycker du att någonting är oklart i betygssättningen får du gärna kontakta redaktionen eller lämna en kommentar. Och glöm inte heller att du kan lämna ett eget omdöme om du själv äger produkten!

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Patrik Blom Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

Visuellt ger det ju intryck av att vara en astmatisk design med alldeles för smala springor att suga in luften genom. Det hjälper inte (så mycket) att ha stora kylare inuti om luftflödet genom lådan är snålt tilltaget.
En bra kyllösning till denna låda är vattenkylning med konvektorn monterad utvändigt.