MSI Z270 Xpower Gaming Titanium: Portar och IO

På den här sidan kikar vi närmare på de anslutningar som finns tillgängliga på MSI:s moderkort, främst vid IO-panelen men även via de interna kontakterna på kretskortet.

Bild

Två bildanslutningar finns tillgängliga för den integrerade grafikkretsen i processorn: en HDMI samt en Displayport. Den DVI-port som finns på flera av företagets billigare modeller har fått stryka på foten, vilket inte är oväntat i och med det bredare stödet för moderna kontaktstandarder i nyare skärmar.

Ljud

Likt Asus använder MSI en ALC 1220-krets från Realtek som grund för sin ljudlösning. Denna har skräddarsytts med egna filterkretsar och mjukvara (som vi går igenom på nästkommande sidor), och kan anslutas via fem analoga 3,5-millimetersportar vid IO-panelen samt en optisk kontakt. Det finns även en intern kontakt för att ansluta hörlurar och mikrofon via chassits frontpanel.

USB

Längst till vänster vid IO-panelen finns två USB 2.0-portar, under en PS2-port för anslutning av äldre tangentbord. Ytterligare en USB 2.0-port sitter vertikalt monterad bredvid en knapp för att återställa UEFI, och denna port kan även användas för att installera om UEFI från ett USB-minne utan att behöva ansluta en skärm.

Totalt fyra USB 3.0-portar finns tillgängliga, två under vardera nätverksport. Bredvid ljudportarna finns i sin tur två USB 3.1-portar, varav en med USB-A och en med USB-C. Båda av dessa använder en tredjepartskontroller från Asmedia.

Nätverk

Till skillnad från Asus Maximus IX Code har MSI Z270 Xpower Gaming Titanium inget trådlöst nätverkskort integrerat, men däremot dubbla trådade anslutningar. Båda har gigabithastighet, varav den ena använder den integrerade Intel I219-V-kretsen i Z270 och den andra använder en separat Intel I211AT-krets. Båda portarna använder en teknik som MSI kallar LAN Protect, som man hävdar ska skydda moderkortet mot spänningsspikar på upp till 15 kilovolt. Då vi bara har ett kort till hands är det dock ingenting vi har haft möjlighet att testa.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

”Överväg instickskort” Bra att ni tog upp detta. Man har också möjligheten att välja EXAKT de funktioner och anslutningar man vill.

Medlem

Tråkigt att de nya moderkorten inte verkar ha stöd för Thunderbolt.