BoxeBox -specifikationer

boxee14

Specifikationer Värde
Produktnamn Boxee Box
Processor Intel Atom CE4100
Lagringsmedia som stöds Extern USB-hårddisk, Minneskort, USB-minnen och andra USB-masslagrings-enheter, Nätverksenheter
Anslutningar
HDMI 1.3, Optical Audio (S/PDIF), Analog Audio (RCA L/R), 10/100 Fast Ethernet, 2 x USB 2.0, Trådlöst 802.11 n/g/b
Gränssnitt Fjärrkontroll, HDMI-kabel, AV-kompositkabel, Y/Pb/Pr-kabel, AC-adapter, strömsladd, Bruksanvisning.
Dimensioner (BxHxD) 115 x 115 x 115 mm
Videoformatstöd FLV/On2 VP6 (FLV/F4V/M4V), H.264 AVC (TS/AVI/MKV/MOV/M2TS/MP4), VC-1 (TS/AVI/MKV/WMV), MPEG-1 (DAT /MPG/MPEG), MPEG-2 (MPG/MPEG/VOB/TS/TP/ISO/IFO)MPEG-4 (MP4/AVI/MOV), DivX 3/4/5/6 (AVI/MKV)Xvid (AVI/MKV), WMV9 (WMV/ASF/DVR-MS)
Ljudformat som stöds MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AIF/AIFF, AC3/AAC, OGG, FLAC, Dolby Digital/Dolby True HD (downmix)

I specifikationerna lägger vi märke till att D-Link valt en kraftfull systemkrets från Intel. Deras Atom CE4100 må ge beskedlig prestanda jämfört med vanliga PC-datorer, men på mediaspelarmarknaden är det enda av de tyngsta lösningarna i dagsläget.

Enheten är utrustad med HDMI-utgång, trådlöst nätverk och stödjer som synes även de flesta video och ljudformaten på marknaden.

boxee05

boxee07

Testexemplaret från D-link i svart och röd kartong när det landade hos Nordichardware.

BoxeeBox är till formatet inte någon stor mediespelare vilket också märks på lådan den kommer i. Inget särskilt med den utan bara en föraning om det kubformade formatet. Många mediespelare nu för tiden är riktigt små. Även BoxeeBox får väl sägas kvalificera sig till den kategorin.

Utformningen av BoxeeBox skulle kunna beskrivas som antingen genialisk eller som en störande designgimmick. Som en avhuggen kub skiljer den sig utseendemässigt från andra spelare. Själv tycker jag att det roliga väger över. Det är är befriande med en tillverkare som tänker ”outside the box” när det gäller designen. Boxee Box hade knappast fått samma uppmärksamhet inför lanseringen med en mer traditionell design.

boxee10

boxee11

BoxeeBox i jämförelse med en Nordichardwares referenständsticksask. Medföljande tillbehör är få men  HDMI-kabel är i alla fall ett plus.

Tillbehören som följer med är de få men tillräckliga. Noteras kan att en HDMI-kabel följer med vilket är bra. Särskilt som det är enda sättet att ansluta Boxee Box till TV:n eller hembioförstärkaren.

Fjärrkontrollen till Boxee Box är en historia för sig. Den är en synnerligen slimmad och läcker liten pryl. På ena sidan finns en styrplatta för att välja höger, vänster samt upp och ned i menyerna. Den sidan används också för att styra muspekaren i Boxee Box inbyggda webbläsare. På den andra sidan finns ett tangentbord med QWERTY-layout. Visserligen inga å,ä,ö-tangenter men ändå en riktigt smart lösning.

boxe01

boxee09

Fjärrkontrollen har tangentbord på en sida och manöverknappar för menyer och webbrowser på den andra.

Nu vidare till vad vi kan kan hitta om vi kollar runt lite nogrannare på Boxee Box.

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
langAnton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Det är dags för ny HTPC snart och det är ju helt klart så att mediaspelarna börjar få mycket av den funktionalitet som man är van vid i datorn. Personligen tycker jag att detta med smartphone/tablet applikationer för att styra enheterna är riktigt intressant. Men där har ju mediaspelarna snart konkurrens av TV-apparaterna så ska bli intressant att se vart detta slutar. Lutar nog fortfarande åt en Fusion-maskin här även om jag var och fortfarande är nyfiken på D-Links satsning med Boxee Box.

Tempel
Medlem
Tempel

Blir lite för mycket i en sån här, lite schweizisk armekniv över det hela. TIll slut är det så många funktioner att den bara blir klumpig och inte smidig alls. Då är det bättre att gå upp på en HTPC som förvisso både blir större och dyrare men precis som en Leatherman i förhållande till en Victorinox väldigt mycket mer användbar och kontrollerbar. En WD HD TV är precis perfekt som mediaspelare. Enkel, snabb och bara funkar och tom 12årig flickor kan använda den.

Anton Karmehed
Admin

Ja det är ju en ganska passande jämförelse måste jag säga. Det verkar som att man gapat efter lite mycket såhär i början. Jag hade stora förhoppningar på Boxee Box när den utannonserades och hoppas fortfarande man kan få styrning på allt. Men tiden börjar rinna iväg..

lang
Medlem
lang

Alla dom där funktionerna plus några till finns readan i xtreamer mediaspelare för 99 euro.
Xtreamern kan tex läsa rar filer över nätverket.