Installation och gränssnitt

Boxee är ett program som bygger på mediacenterlösningen XBMC. Och den som är van vid XBMC känner snabbt igen sig även om gränsnittet är grafiskt annorlunda. Framför allt när man letat sig fram till skärmbilden för inställningar ”Settings”, är det uppenbart för XBMC-användaren vad man har att göra med. 

boxxe01

boxxe03

Välkomstmenyn väcker inga större känslor. ”Settings” känns bekant för den som är van vid XBMC.

Vid uppstart välkomnas man av en välkomstskärm innan progarmvaran laddats. Det är inga som helst problem att koppla upp Boxee Box på vårt nätverk och komma ut på internet. Det går intuitivt och utan problem för den som bara har lite vana.

Det går inte att välja svenska som språk varför de flesta lär få hålla till godo med engelska menyer. Programvaran uppdateras automatisk vid vår första uppstart vilket är snyggt jobbat, och så som vi tycker att det borde vara för en mediaspelare.

boxxe02

boxxe16

De flesta kommer nog att använda engelska menyer till exempel för att koppla ditt Boxee-konto till Facebook och Twitter.

För att använda Boxee Box måste man ha ett aktivt Boxee-konto. Den som inte haft det sedan tidigare kan enkelt skapa ett via inloggningskärmen. Det blir för de flesta kanske också första gången som tangentbordet på fjärrkontrollen kommer till användning på riktigt.

Boxee har ambitionen att vara både mediacenter och ett sorts socialt nätverk kring media. Den som har Facebook och/eller Twitter kan därför koppla sina konton till Boxee för att meddela med omvärlden vad det är man tittar på sin Boxee Box.

boxxe17

boxxe14

Tillgång till TV-serier via internet och App:ar är några av funktionerna som ska lyfta BoxeeBox.

Överlag är det enkelt att manövrera runt i Boxee Boxs menyer. Det mesta sker med hjälp av manövertengenterna på fjärrkontrollen. Själv tangentbordet används endast undantagsvis. Det enda som gör att vi inte är mer imponerade av utseendet på Boxee Box gränssnitt är att vi är så vana vid XBMC, men jämfört med gränssnittet hos många andra mediaspelare är detta ett jättelyft.

Innehåll

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
langAnton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Det är dags för ny HTPC snart och det är ju helt klart så att mediaspelarna börjar få mycket av den funktionalitet som man är van vid i datorn. Personligen tycker jag att detta med smartphone/tablet applikationer för att styra enheterna är riktigt intressant. Men där har ju mediaspelarna snart konkurrens av TV-apparaterna så ska bli intressant att se vart detta slutar. Lutar nog fortfarande åt en Fusion-maskin här även om jag var och fortfarande är nyfiken på D-Links satsning med Boxee Box.

Tempel
Medlem
Tempel

Blir lite för mycket i en sån här, lite schweizisk armekniv över det hela. TIll slut är det så många funktioner att den bara blir klumpig och inte smidig alls. Då är det bättre att gå upp på en HTPC som förvisso både blir större och dyrare men precis som en Leatherman i förhållande till en Victorinox väldigt mycket mer användbar och kontrollerbar. En WD HD TV är precis perfekt som mediaspelare. Enkel, snabb och bara funkar och tom 12årig flickor kan använda den.

Anton Karmehed
Admin

Ja det är ju en ganska passande jämförelse måste jag säga. Det verkar som att man gapat efter lite mycket såhär i början. Jag hade stora förhoppningar på Boxee Box när den utannonserades och hoppas fortfarande man kan få styrning på allt. Men tiden börjar rinna iväg..

lang
Medlem
lang

Alla dom där funktionerna plus några till finns readan i xtreamer mediaspelare för 99 euro.
Xtreamern kan tex läsa rar filer över nätverket.