Slutsats

Boxee Box väcker verkligen blandade känslor. Designen är kul, den spelar upp så gott som alla våra testfiler och gör det bra. Det känns innovativt med en webbläsare, roligt app-konceptet, snyggt med mediabiblioteket som går att skapa, den läckra fjärrkontrollen samt möjligheten att även använda sin smartphone som fjärrkontroll. Ändå är det som att det inte riktigt räcker ända fram. Det bästa är faktiskt filstödet och att den spelar upp filmer så bra, de övriga funktionerna känns inte riktigt färdiga.

Webbläsaren är lite för seg att använda, konceptet med appar lite för dåligt utvecklat ännu så länge. Fjärrkontrollen är läcker men har sina brister. Det är inte så stora saker i varje enskild del, men sammantaget blir intrycket att Boxee Box är lite ofärdig som produkt.

Kan man leva med det det ofärdiga intrycket har man ändå en riktigt bra mediaspelare, men har man köpt hypen rakt av är risken kanske att man blir besviken.

Förhoppnignsvis kan D-link fortsätta att supporta Boxee Box på ett bra sätt så att all potential kan blomma ut ordentligt. Men det kan bara tiden utvisa. Kanske är det nödvändigt att någon annan stor spelare på området – till exempel en gigantisk TV-tillverkare eller liknande – hoppar på Boxee-tåget för att det ska lyfta ordentligt. XBMC och andra avynglignar som Boxee Box eller exempelvis Plex har fångat intresset hos flera stora hemelektroniktillverkare så det är inte alls omöjligt. Hur just Boxee Box och D-Link kan nyttja detta är dock svårare att säga.

Som enbart mediapelare är det nästan full pott, men som helhet blir totlabetyget något lägre. Potentialen finns där och tar D-Link sig tid för att finslipa helhetslösningen kan om inte Boxee Box så åtminstone uppföljaren bli något alldeles extra. 

boxee.slut

D-Link Boxee Box

Positivt:

+ Spelar det mesta utan lagg
+ Trevliga extrafunktioner
+ Programvaran Boxee
+ Läcker fjärrkontroll
+ Snyggt gränssnitt
+ Designen
+ Bra hårdvara
+ Fjärrkontrolls-app till iPhone och Android 

Negativt:

– Högre prislapp än de flesta hårddisklösa mediaspelare
– Flera funktioner känns ofärdiga
– Inte ljudlös

Lägstapris på prisjakt.se: 

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
langAnton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Det är dags för ny HTPC snart och det är ju helt klart så att mediaspelarna börjar få mycket av den funktionalitet som man är van vid i datorn. Personligen tycker jag att detta med smartphone/tablet applikationer för att styra enheterna är riktigt intressant. Men där har ju mediaspelarna snart konkurrens av TV-apparaterna så ska bli intressant att se vart detta slutar. Lutar nog fortfarande åt en Fusion-maskin här även om jag var och fortfarande är nyfiken på D-Links satsning med Boxee Box.

Tempel
Medlem
Tempel

Blir lite för mycket i en sån här, lite schweizisk armekniv över det hela. TIll slut är det så många funktioner att den bara blir klumpig och inte smidig alls. Då är det bättre att gå upp på en HTPC som förvisso både blir större och dyrare men precis som en Leatherman i förhållande till en Victorinox väldigt mycket mer användbar och kontrollerbar. En WD HD TV är precis perfekt som mediaspelare. Enkel, snabb och bara funkar och tom 12årig flickor kan använda den.

Anton Karmehed
Admin

Ja det är ju en ganska passande jämförelse måste jag säga. Det verkar som att man gapat efter lite mycket såhär i början. Jag hade stora förhoppningar på Boxee Box när den utannonserades och hoppas fortfarande man kan få styrning på allt. Men tiden börjar rinna iväg..

lang
Medlem
lang

Alla dom där funktionerna plus några till finns readan i xtreamer mediaspelare för 99 euro.
Xtreamern kan tex läsa rar filer över nätverket.