Corsair Obsidian 500D - Insidan

Tittar vi in bakom sidopanelerna så möts vi av en helsvart inredning som är så öppen det bara går. Chassit är indelat i två värmezoner där nederdelen är för nätaggregat och den övre delen är till för komponenterna.

I den nedre delen så hittar vi var nätaggregatet är tänkt att hamna. Förslagsvis så placeras detta med fläkten nedåt för att få in friskluft genom filtret i botten, men tack vare ett utstansat mönster i täckplåten så är valet upp till dig.

Kabeldragning

Kollar vi vidare på chassits baksida så kan vi se att Corsair har placerat ut ett rimligt antal punkter för att fästa kablar i. Vi hittar även en bockad bit plåt som går parallellt med 3,5 tums platserna, denna bit plåt är till för att gömma kablar som går till komponentsidan av chassit.

Tittar vi vidare på där kablarna förs igenom till komponentsidan så hittar fyra stycken gummerade hål, tre nära fronten och ett i plåten som täcker nätaggregatet. Vi kan även hitta hål ovanför moderkortet och längst i fronten för att kunna dra fläktkablar med mera den kortaste vägen. Så att dra kablar dit de behövs utan onödiga längder bland komponenterna ser inte ut att vara något problem.

Inkluderat i tillbehörs-kitet finns även två bitar kardborreband och några mindre buntband för att hjälpa till att fästa kablar.

Lagringsplatser

Fem stycken är maxantalet lagringsenheter som 500D kan hantera, där av två 3,5 tums- och tre 2,5 tums platser finns på baksidan av moderkortsplåten.

3,5 tums platserna går att antingen använda verktygslösa eller med de inkluderade skruvarna, men 2,5 tums enheterna måste skruvas på plats. Något vi gillar är att Corsair tänkt till och har implementerat gummi i infästningen av 3,5 tums hårdiskarna vilket hämmar eventuella vibrationer.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid