Strömförbrukning

I ett samarbete med Quarch Technology kommer Nordichardware i framtiden att kunna göra mycket noggranna beräkningar på strömförbrukning på enheter via både PCI-E (och M.2 med adapter), SATA, SAS och U.2. Detta genom att använda en strömanalysator som i princip ersätter nätaggregatet för lagringsenheterna – all ström för just dessa passerar genom strömanalysatorn, som i realtid kan granska hur stor belastning som ligger över respektive spänningslina.

Detta ger oss möjligheten att både beräkna hur mycket en SSD-enhet drar för stunden, men också hur mycket energi en enhet drar. I nuläget har vi endast skrapat på ytan för vad som är möjligt med den här utrustningen. Vi hoppas kunna göra mer detaljerade strömförbrukningsanalyser i framtiden.

Första testet är ett för att se hur hög effekt som en SSD drar när den är i vila. Detta är kanske det absolut viktigaste av alla eftersom SSD-enheten spenderar majoriteten av tiden i vila. Så om du ska ha en SSD i en laptop bör du titta på de enheterna som är högst upp här. De här testerna utfördes på vårt vanliga testsystem (desktop) med HIPM+DIPM (Host/Device Initiated Power Management) aktiverat. Det betyder att DeviceSleep (devslp) inte är aktiverat då det endast fungerar på laptops.
crucial_mx300_1050525_power_officecrucial_mx300_1050525_power_virtualizationcrucial_mx300_1050525_power_idle

Vi visste sedan tidigare att MX300 750 GB var en strömsnål SSD. De två nya modellerna fortsätter traditionen och ger riktigt bra prestada/watt förhållande. I vårt Virtualization test så är de två nykomlingarna de enheter som utför jobbet med minst energi. Samtliga enheter har givetvis stöd för HIPM/DIPM och därför så drar enheten nästan ingenting i vila.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid