Testresultat: Sekventiell och slumpmässig prestanda

Sekventiell och slumpmässig prestanda

Som vanligt tittar vi också på hur enheterna beter sig när vi testar den vid olika QD. QD betyder ”Queue Depth” och i praktiken skickar man flera förfrågningar till enheten, parallellt. Vi tog därför och körde ett antal test i IOMeter för att se hur prestandan utvecklade sig när vi ställde in en högre QD. De allra flesta SSD-enheter presterar som bäst vid QD32 (ibland högre) men belastning hos vanliga datoranvändare överstiger sällan QD4 och de allra flesta stannar vid QD1. Vi tog därför vårt 4K Random Write-test och körde det i olika QD för att se hur enheten reagerar.

Vi har också testat att köra sekventiellt skriv- och lästest vid olika IO storlekar. Titta lite extra noga på 128KB då det är oftast det man använder för att mäta sekventiell skriv- och läsprestada.

Likt många av de andra TLC-enheterna så är sekventiell skrivprestanda lite svårt att avgöra. Enheten försöker hela tiden att skriva till SLC-cachen och då får man uppåt 300 megabyte per sekund. Men cachen blir full färdigt fort och då sjunker prestandan rejält. Prestandan i varje test beror helt på hur mycket som enheten hinner rensa upp i SLC-cachen mellan varje test. Slumpmässig skrivning visar på bra resultat i QD1 men QD 2 och 4 är nästan BX200-nivå. Enheten återhämtar sig dock på högre QD och hamnar på ungefär samma nivå som de övriga. Slumpämssig läsning är väldigt konsekvent och är återigen mer lik BX200 än de andra.

Annons

kingstonl_uv400480_mixed
Här tittar vi istället på hur enheten presterar när vi blandar läs- och skrivprestanda. U400 lägger sig återigen i mitten av fältet och mönstret är ungefär densamma som de andra.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

En liten detalj bara men UV400 är inte deras första SSD med TLC NAND utan den äran går faktiskt till UV300 (även om den är föga känd här).