Summering

När det väl kommer till kritan så är valet av chassi högst individuellt utefter vad syftet är med datorn. Ska den tjänstgöra som en tyst glömma-bort-i-hörnet-dator i en studio eller ska den vara en RGB-fylld uppseendeväckande LAN-dator? Smaken är som baken, delad, och det finns lika många åsikter som det finns människor på jorden och allt kommer ner till vad just ditt syfte med datorn är.

Chassi som samlar fingeravtryck

Netonnet har gjort ett vågat val när man lanserar Mission SG GGX 3.5 Tempered Glass då det redan finns en stor mängd chassin som har härdade glaspaneler. Som med alla andra chassin som använder glas eller polerade ytor så drar det åt sig fingeravtryck och smuts som en magnet, så en putsduk är inte dumt att ha med i väskan om du släpar datorn till lanpartyn.

Mission SG GGX 3.5 Tempered Glass erbjuder många möjligheter till kylning både när det kommer till luft och vatten, så oberoende vad du väljer att använda så kommer du kunna använda näst intill allt på marknaden.

Något som dock inte faller oss i smaken är att fästningen för PCI korten, den känns lite som en nödlösning och inte lika premium som andra chassin i prisklassen. Att chassit kommer med fyra stycken fläktar är varmt välkommet och dem fungerar bra, dock så känns RGB lösningen lite tråkig om man jämför med andra tillverkare i prisklassen. Men vi kan se att det diskreta utseendet kan tilltala vissa.

Omdöme: Mission SG GGX 3.5 Tempered Glass

Det är roligt att se en svensk återförsäljare ge sig in på chassi marknaden som redan har hård konkurrens och att dem även ger sig på en modell med härdat glas. Tyvärr så sticker inte Mission SG GGX 3.5 ut så mycket bland resterande chassin med härdat glas och vissa designval får våra tankar att falla till chassin från andra tillverkare. De inkluderade RGB-fläktarna och fläktkontrollen är en bra bonus och ger ett trevligt intryck. Dock så är inte fläktarna så speciellt ljusstarka och ger inte ett så jämnt ljus som hade varit trevligt att se.

I det stora så är chassit bra byggt och ger en känsla av kvalitet, men för samma pris så finns det andra chassin med härdat glas och RGB fläktar som ger något mer för pengarna.

I skrivande stund så kostar Mission SG GGX 3.5 Tempered Glass 1 490 kronor.

Mission SG GGX 3.5 Tempered Glas
8.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
FormfaktorATX, E-ATX
Mått497 x 218 x 483 mm
Fördelar
Många val till kylning
Rymmer E-ATX
Bra manual för nybörjare
Nackdelar
Likt andra chassin
Saknar gummerade hål
Knepig fästning till PCI-e korten
Bra att veta
Säljs endast hos NetOnNet
Kylning/Ljudnivå8
Funktionalitet9
Kvalité/design8
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Vad innebär sifferbetygen? Klicka för beskrivning

I vår betygsskala räknar vi 5 och uppåt som ett godkänt resultat. Det lägsta möjliga betyget är 1, och det högsta möjliga är 10.

Med andra ord är 5 eller 6 inte att betrakta som dåliga resultat för en produkt, utan motsvar en ”lagom” nivå för produkter som inte nödvändigtvis sticker ut ur mängden, men som inte heller gör dåligt ifrån sig. Ett betyg på 7 är bra, men med tydligt definierade nackdelar som är värda att tänka på. Ett betyg på 8 är mycket bra, men med målgruppsspecifika nackdelar. Ett betyg på 9 är klockrent, med endast mindre nackdelar. Ett betyg på 10 är praktiskt taget felfritt.

I och med att chassin är ett mer kvalitativt testområde så är också betygen något mer godtyckliga och subjektiva än för andra produktgrupper, där betygen kan baseras på ren mätdata. De är inte tänkta som exakta måttstockar, utan som snabb vägledning och jämförelse – för att få en fullständig bild av vårt omdöme ska du givetvis läsa den detaljerade slutledningen i artikeln.

Ett högt sifferbetyg garanterar inte en utmärkelse. Våra utmärkelser baseras på specifika kriterier som inte nödvändigtvis är samma kriterier som utgör våra sifferbetyg. Utmärkelserna väger även in prissättning, vilket sifferbetygen inte gör.

Tycker du att någonting är oklart i betygssättningen får du gärna kontakta redaktionen eller lämna en kommentar. Och glöm inte heller att du kan lämna ett eget omdöme om du själv äger produkten!

10
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
XeroXeroPatrik BlomMorkulAndreas Jewerén Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas Jewerén
Medlem
Andreas Jewerén

Verkar vara ett Solleron SR-630GG, Hoppas att de tar in deras kub, SR-555GG också.

XeroXero
Medlem
XeroXero

Hej

Tack för en noggrann genomgång och generellt en bra artikel. Såg några språkliga grejjer som du kanske vill ändra. Försökte hitta en möjlighet att maila detta till dig personligen men hittade inget. Du kan ta bort denna kommetaren när du läst den. OK, nu har jag inte korekturläst supernoga men detta var vad som stack ut när jag läste ingenom texten:

Alla ”dem” ska bytas till ”de” förutom i ”Är du en av dem” på sidan 2
På sidan 4 ”Att få in nätaggregatet i chassit va lite små trångt” borde vara ”Att få in nätaggregatet i chassit var lite småtrångt”.

XeroXero
Medlem
XeroXero

Såg att min egen kommentar behöver lite korrektur också 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

Seriöst? Ska du tillrättavisa angående de och dem så se till att gör det korrekt. Ja det är fel på vissa ställen men långt ifrån alla dem ska bytas ut med de.

Enkelt tips angående de och dem ’r att använda jag/mig som exempel i meningen. Många har betydligt lättare att avgöra jag/mig en de/dem. Om en mening fungerar med jag så är det de som ska användas och tvärtom.

XeroXero
Medlem
XeroXero

Var menar du att ”dem” är korrekt förutom undantaget jag själv tog upp?

XeroXero
Medlem
XeroXero

Serriöst Morkul, ska du tillrättavisa någon som kommer med korrigeringsförslag så kanske du borde se till att göra det korrekt – det är liksom en ny nivå av fail. Så jag upprepar: Var menar du att “dem” är korrekt förutom undantaget jag själv tog upp?
Ditt enkla tips är faktiskt inte så enkelt heller, väldigt många blandar ihop jag och mej också.
Till Nordic Hardware – kanske skulle ni införa en korrigeringsförslagsknapp/länk till era artiklar eller en möjlighet att maila direkt till artikelförfattaren så vi slipper sådant här tjafs i kommentarsfältet.

Medlem

samma chassi som Rosewill Cullinan