Testresultat: NHSB Office

Det här testet bygger på samma princip som NHSB Game på föregående sida, men istället för att simulera ett gamingscenario så använder vi ett trace baserat på intensivt kontorsarbete, främst med Microsofts Office-svit.

nh_office

Resultaten är snarlika vad vi noterar i NHSB Game, men marginalerna är något större. Det är i slutändan inga stora hastigheter vi pratar om – till och med en billig, någorlunda modern SSD presterar åtminstone tio gånger bättre än den snabbaste hårddisken. Det här är ett praktexempel på varför du bör använda en SSD för att installera ditt operativsystem, inte en hårddisk.

Referens: NHSB Office prestandaresultat med SSD-enheter

Svarstider

office_avg_latency

office_max_latency

office_over10ms

Precis som med den genomsnittliga överföringshastigheten så ser vi en spegling av resultatet från NHSB Game, med Seagate Ironwolf i topp med kortast svarstider både i genomsnitt, som maximum och antal operationer över 10 millisekunder.

office_std

I det här testet är det WD Black som knycker förstaplatsen med lägst standardavvikelse, medan Seagates SSHD-modeller uppvisar högst variation mellan operationerna.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
awdAnton KarmehedGadgety Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gadgety
Medlem
Gadgety

Jag läser testet men kan inte låta bli att tänka på Seagates statistik för diskkrascher. 10tb som försvinner snabbare än någonsin… De har förlorat mitt förtroende, även om det här är en snabb och stor disk. Skulle vara intressant att se hur försäljningsstatistiken ser ut i branschen.

Anton Karmehed
Admin

Det där är en väldigt bra fråga och något vi diskuterat mycket här inne på kontoret Gadgety. Problemet är att det är näsan omöjligt att testa för ett traditionellt testlabb, även ett så omfattat som vårt. Det krävs tusentals enheter och månader av driftstid för att få en någorlunda bild av detta. Det enda jag kan säga på rak arm är att Seagate ”verkar” förbättrat sin tillförlitlighet. https://www.nordichardware.se/nyheter/backblaze-visar-tillforlitlighetsdata-pa-seagates-8tb-harddiskar.html Det är samtidigt inget vi kan veta med 100% säkerhet men så är det även för de andra fabrikaten. Sista tipset är att man alltid använder sig av en raid-lösning för extern… Läs hela »

awd
Gäst
awd

väldigt märkligt val av hårddiskar måste jag säga men tack för testen ändå.