Summering

Summering

OCZ har nu absorberats helt av Toshiba och i samband med det också gjort en upprensning bland sina produkter och Revodrive 400 är den första produkten som släpps under det nya varumärket. Om man tittar på kartongen så står det faktiskt Toshiba opå fler platser än vad det står OCZ.

Det ”nya” OCZ:s första produkt är baserad på Toshibas XG3 SSD som redan idag säljs till systembyggare och datortillverkare, men inte direkt till konsumenter. Den bygger på en Toshiba-kontroller som har stöd för PCI-Express 3.0 4X och NVMe. Tillsammans med Toshibas 15 nm MLC-Nand så får vi en SSD som springer cirklar runt alla dagens Sata-enheter. Förutom enhetens prestanda så är det en rätt okomplicerad enhet vi har att göra med. Inga exponentiella funktioner som exempelvis SLC-cache, kryptering eller avancerad ECC. Här är det prestanda som står i fokus och det är primärt Samsungs 950 Pro som står i skottlinjen.

OCZ:s snabbaste enhet hittills

Den stora frågan är då, är den snabbare än Samsung 950 Pro? Svaret är, nej, men det är inte långt ifrån. Vi har tidigare pratat om hur 950 Pro är snabbast på konsument-belastning och Intels 750 är snabbare när det kommer till tyngre och mer intensiv belastning och Revodrive 400 planerar sig någonstans mellan dem. I de tester där 750 är snabbare än 950 Pro, ja då är Revodrive ofta snabbare också.

Men i de tester där 950 Pro är snabbare, så är Revodrive snabbare än 750. Så oavsett belastning så är Revodrive 400 aldrig snabbast, men den är alltid där uppe och nosar. För de tester som är viktigast så är Samsung 950 Pro fortfarande den snabbare enheten och initialt så är Samsung också något billigare, vilket gör den till det bättre köpet. Vi hoppas att priset för Revodrive 400 kommer att sjunka och på allvar sätta press på Samsung.

Även om Revodrive 400 inte är snabbare än 950 Pro så är den fortfarande ruskigt snabb och piskar Intels 750 i många tester. Det är väldigt kul att OCZ återigen har en SSD som kan vara med och konkurrera i det absoluta toppskiktet och blir prissättningen bra så kan det här vara en superintressant enhet, särskilt ur ett konkurrensperspektiv.
RD400_aic_angled

OCZ Revodrive 400

Fördelar

+ 5 års garanti
+ Litet och smidigt format
+ Inga problem med värme

Nackdelar

– Samsung 950 Pro är fortfarande snabbare
– För att kunna boota från enheten så krävs ett modernt moderkort med stöd för NVMe

Cirkapris (M.2/med adapter)

1 400 / 1 600 kr (128 GB)
2 100 / 2 300 kr (256 GB)
3 900 / 4 100 kr (512 GB)
9 000 / 9 000 kr (1 024GB)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Då är det det här med QSBC igen.
För Toshiba XG3 som det här i stort sett är använder sig av QSBC i alla fall.
Är det den motsatta situationen med Trion 100 och Q300 här?
Alltså att SSDen från OCZ har inte QSBC medan den från Toshiba har det.