Testresultat: NHSB Client

Vårt gamla testsystem börjar nu bli lite till åren, så i år presenterar vi en helt ny testplattform som är designad att vara det bästa som går att få tag i år 2016. Men då nästa generation av SSD-guiden inte är färdig ännu så kommer vi inte att gå in på några detaljer riktigt ännu. Däremot så har vi valt att smygstarta den nya testriggen.

De här testerna är alltså utförda på vår nya testrigg som använder sig av en Skylake-CPU, Z170-chipset, DDR4 och Windows 10 1511. Det betyder också att dessa resultat är inte jämförbara med de tester som vi gjort tidigare och som just nu presenteras i Svenska SSD-Guiden. Det betyder också att vi måste testa om alla SSD-enheter som vi hittills testat. Då det tar ungefär 15 – 24 timmar att testa varje enskild enhet, så har vi ännu inte hunnit testa alla gamla enheter och därför är inte alla med i diagrammen nedan. Med räkna med att det kommer att dyka upp fler vartefter vi får möjlighet att testa flera i den nya testriggen.

Det här betyder också att Revodrive 400 INTE kommer att medverka i Svenska SSD-Guiden just nu. Den kommer istället att bli inkluderad i nästa generation av guiden, som lanseras senare i år.

ssd_ocz_revodrive400_nhsb_gameVi börjar i vanlig ordning med NHSB – Game. Här använder vi den belastning som uppstår när man startar, laddar och spelar olika spel. Hela testet består av ungefär 4 timmars spelande. Det här testet är väldigt läsintensivt och ger ofta goda resultat även på långsammare enheter då det handlar om väldigt lätt belastning.

Tidigare Revodrive enheter som använt sig av Raid har inte presterat jättebra i våra NHSB-klienttester. Här ser vi direkt att Revodrive 400 är av en helt annan kaliber. Modellen med 512 gigabyte är till och med något snabbare än 950 Pro. Intels 750-monster är dock en klass för sig.

ssd_ocz_revodrive400_nhsb_office
Nästa test är baserad på den belastning som en SSD får utstå under två arbetsdagar på ett kontor. Här handlar det alltså mycket om den typen av belastning som uppstår när man arbetar mycket med Microsoft Office och surfar på nätet. Även en del mindre filöverföringar finns med här. Det här testet är betydligt tyngre än Game, men fortfarande relativt lätt belastning. Det är även mer skrivintesivt även om läsprestanda fortfarande är nyckeln till framgång. Om det är något test som sammanställer alla de andra på bästa möjliga sätt, ja då är det NHSB Office.

Här är det precis tvärtom jämfört med Game. Här är Samsungs 950 Pro snabbare. Revodrive 400 är inte långt efter och lyckas dessutom trycka in sig före Intel 750.

ssd_ocz_revodrive400_nhsb_editorI vårt Editor-test så utsätts våra enheter för en hel dag av intensiv videoredigering. Då detta test är ännu lite mer skrivintensivt än vad Office och Game är, så kan det skilja lite mer mellan enheterna i det här testet.

Resultatet är väldigt likt Office-testet och Revodrive 400 trycker in sig mellan Samsung 950 Pro och Intel 750.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Då är det det här med QSBC igen.
För Toshiba XG3 som det här i stort sett är använder sig av QSBC i alla fall.
Är det den motsatta situationen med Trion 100 och Q300 här?
Alltså att SSDen från OCZ har inte QSBC medan den från Toshiba har det.