Testresultat: NHSB Workstation/Server

De flesta som läser våra tester kommer att använda sin SSD i sin spel- eller arbetsdator. Den belastning som läggs på lagringsenheten i dessa fall är väldigt mild och inte alls speciellt intensiv. Sedan finns det de som utsätter sin SSD för betydligt intensivare belastning. Det kan vara exempelvis videokonvertering, databashantering eller virtuella datorer. Det här är ofta belastning som man hittar i serverhallen och inte på skrivbordet. De flesta konsument-SSD:er inte är designade för den här typen av belastning. Trots det så är det intressant att se hur en SSD reagerar när de utsätts för dessa tyngre belastningar och därför vill vi även testa och se hur våra testenheter reagerar.

För att simulera detta så har vi skapat två nya NHSB-tester som vi valt att kalla för NHSB-SQL Server och NHSB-Virtualization. Precis som de tre andra NHSB-testerna så är detta belastning som är inspelade på riktiga servrar som är i produktion. SQL-Server testet är givetvis inspelat på en SQL Server som innehåller båda tung belastning på själva SQL servern, men också saker runtomkring som exempelvis backup. Virtualization är inspelat på en server som är en värdmaskin för Microsoft Hyper-V. På den servern finns sex virtuella maskiner och aningen lite RAM minne. Det gör att diskbelastningen blir väldigt hög och mycket saker kan inte cachas i RAM utan måste skrivas till disk. Det gör att NHSB-Virtualization är det överlägset tyngsta och mest krävande testet som vi har gjort och det kommer att gynna enheter som klarar av hög belastning och hög QD.

ssd_ocz_revodrive400_nhsb_sqlssd_ocz_revodrive400_nhsb_virtualizationDet här är precis den typen av belastning som de allra första Revodrive-enheterna byggdes för. Hög QD och kontinuerlig belastning gör att många konsument SSD-enheter får rejäla problem efter ett tag. Revodrive 400 visar att den fortfarande har vad som krävs även för tyngre belastning. Om vi tittar närmare på resultaten så kan vi se att i SQL-testet så är Revodrive 400 den enhet som har minst antal IO över 10 millisekunder. Medellatsensen var dock något högre än Intel 750.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Då är det det här med QSBC igen.
För Toshiba XG3 som det här i stort sett är använder sig av QSBC i alla fall.
Är det den motsatta situationen med Trion 100 och Q300 här?
Alltså att SSDen från OCZ har inte QSBC medan den från Toshiba har det.