Roccat Sova är inte ett duntäcke från Ikea utan ett gamingskrivbord för soffan. Med sin  slimmade design är det också den bästa lösningen hittills.

Roccat var tidiga med att hoppa på tåget för “vardagsrumsgaming” eller “couch gaming” som det internationella uttrycket gör gällande. Företaget presenterade faktiskt sitt soffskrivbord Sova innan Corsair levererade sin motsvarighet “Lapdog”, en produkt som vi testat tidigare här på NordicHardware. Med ett något sämre distributionsnät i Norden har dock Sova inte fått så stor uppmärksamhet, vilket med facit i hand är både synd och lite orättvist.

Roccat satsar precis som Corsair på att leverera en smidigare lösning för spelare som vill använda mus och tangentbord i soffan. Ungefär där slutar dock likheterna.
Corsair Lapdog är som bekant en majestätisk pjäs som har sin förtjänster men samtidigt är nästan för seriös för vardagsrummet. Dess fysiska storlek och prislapp lär avskräcka många och här fyller Roccat tomrummet med Sova – åtminstone på pappret.

Det mesta handlar om design och funktionalitet, vilken ände vi också väljer att börja i.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid