Prestanda

Första diagrammet är en sammanställning av våra tre NHSB Client-tester (Game, Office och Editor). Baserat på den data vi hittills samlat ihop räknade vi ut ett medel för vad en normal SSD presterar. Det värdet motsvarar 100 procent. I diagrammet nedan har vi jämfört varje enhet med det värdet i respektive test och fått fram en bra sammanställning. Vi har inkluderat diagram för varje enskilt test längre ner.

 

Inte helt oväntat så petar 860 Pro ner Samsung 860 Evo som den snabbaste SATA-enheten vi testat. För de allra flesta så är det läsprestanda som är det viktigaste och där är skillnaden inte stor mellan de olika enheterna. Tittar vi på deltesterna så ser vi dock att 860 Pro föredrar tyngre test och i de lättare testerna så är faktiskt 860 Evo lite snabbare.

Alla de nya 860-enheterna presterar ungefär på samma sätt som gamla 850 Pro gjorde. Det beror primärt på att SATA-gränssnittet inte tillåter några större förbättringar än vad 850 Pro redan kunnat åstadkomma.

Här däremot ser vi att det händer grejor. 860 Pro är betydligt bättre än alla andra SATA-enheter och slår en hel del PCIe-enheter till och med. Mäkta imponerande resultat från båda 860 Pro enheterna. Det är tydligt att Samsung hittat ett ställe där man kunde göra förbättringar.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Tror det blivit fel här: ”En annan likhet är att båda enheterna har 5-års garanti vilket faktiskt är längre än 850 Pro som har hela 10-års garanti. ”

Om någonting annat nu: Håller ni fortfarande på att slita ut eran 840 EVO?
För varken http://gager.se/ssd/endurance/tb_written.html eller http://gager.se/ssd/endurance/index.php har uppdaterats sedan förra sommaren.