Prestanda forts

Dessa tester är baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. De är således designade för att fokusera på långvarig och intensiv belastning. Enheter som har mer overprovisioning och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden, får därför en lite extra fördel. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, så körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full, jämfört med om den är helt tom.

Tittar vi istället på de betydligt tyngre arbetsstationstesterna så ser vi att Samsung återigen gjort stora framsteg jämfört med 850-serien. Dessa tester är dock väldigt beroende av overprovisioning och därför kommer större enheter att automatiskit prestera bättre i dessa tester. Vi ser exempelvis att 860 Evo 1TB presterar något bättre än våra båda Pro modeller. Vi är dock säkra på att 1TB modellen av 860 Pro skulle vara ytterligare lite snabbare.

860 Pros Steady-state prestanda ligger ganska precis på samma nivå som 850 Pro. De är nästan läskigt konsekventa och alla resultat matchar upp precis i en fin linje. Dessa enheter skulle passa ypperligt i en RAID konfiguration.

Innehåll

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Tror det blivit fel här: ”En annan likhet är att båda enheterna har 5-års garanti vilket faktiskt är längre än 850 Pro som har hela 10-års garanti. ”

Om någonting annat nu: Håller ni fortfarande på att slita ut eran 840 EVO?
För varken http://gager.se/ssd/endurance/tb_written.html eller http://gager.se/ssd/endurance/index.php har uppdaterats sedan förra sommaren.