Strömförbrukning

Första testet är ett för att se hur hög effekt som en SSD drar när den är i vila. Detta är kanske det absolut viktigaste av alla eftersom SSD-enheten spenderar majoriteten av tiden i vila. Om du ska ha en SSD i en laptop bör du titta på de enheterna som är högst upp här. De här testerna utfördes på vårt vanliga testsystem (desktop) med HIPM+DIPM (Host/Device Initiated Power Management) aktiverat. Det betyder att Device Sleep (devslp) inte är aktiverat då det endast fungerar på bärbara datorer.

Det finns flera resultat här som är intressanta. Vila, som är viktigast, så drar 860 Pro nästan ingen ström alls. Sedan under Office så drar den lite mer jämfört med många andra. Men när vi istället går över till betydligt tyngre belastning så är 860 Pro den effektivaste SSD-enheten vi testat.

Det är tydligt att Samsung 860 Pro är betydligt effektivare på att skriva data än vad den är på att läsa data. Samsung har dock tagit ett steg framåt och förbättrat strömförbrukningen ytterligare.

Innehåll

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

Tror det blivit fel här: ”En annan likhet är att båda enheterna har 5-års garanti vilket faktiskt är längre än 850 Pro som har hela 10-års garanti. ”

Om någonting annat nu: Håller ni fortfarande på att slita ut eran 840 EVO?
För varken http://gager.se/ssd/endurance/tb_written.html eller http://gager.se/ssd/endurance/index.php har uppdaterats sedan förra sommaren.