Sandisk, numera en del av WD, har fortfarande ett antal SSD-enheter under sitt eget namn. Vi har testat budgetvarianten som tyvärr faller pladask på mer än ett sätt.

I maj 2016 så stod det klart att hårddisktillverkaren WD (Western Digital) köper upp Sandisk, en av världens största tillverkare av NAND-flash och SSD-produkter. Köpet gör att WD nu har en ledande position på lagringsmarknaden. Under de senaste månaderna så har WD släppt info om sina kommande SSD-produkter WD Blue och WD Green – WD Blue har vi nyligen testat här på Nordichardware.

I dagsläget så vet vi inte om alla nya konsumentprodukter kommer att bära WD:s namn, eller om Sandisk kommer att fortsätta släppa SSD:er under egen namn. Oavsett vilket så finns det fortfarande många modeller kvar som bär Sandisk namn och en av dem är Sandisk SSD Plus.

SSD Plus är Sandisks budgetmodell som presenterades redan i januari 2015 och är således nästan 2 år gammal. Detta var innan TLC-revolutionen kom igång på allvar och Sandisk Plus använde sig istället av Sandisk 19 nm MLC tillsammans med Silicon Motions kontroller SM2246XT. Vi har tidigare testat en liknande konfiguration i Crucial BX100, men den enheten använde SM2246EN. Skillnaden mellan XT och EN är att XT inte kräver DRAM och Sandisk SSD Plus har därför struntat i DRAM för att få ner kostnaderna.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid