Prestanda forts

Dessa tester är baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. De är således designade för att fokusera på långvarig och intensiv belastning. Enheter som har mer overprovisioning och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden, får därför en lite extra fördel. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, så körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full, jämfört med om den är helt tom.

Om resultatet var illa i våra klient-tester, ja då är de katastrofala när belastningen ökar ännu mer. I våra workstation tester så är Sandisk SSD Plus långsammare än Sandisk Ultra 120GB. Det är en SSD som använde första generationen Sandforce-kontroller och SATA 3Gbps. Då är vi nästan nere på hårddisknivåer.
I vårt steady-state test så är det fortfarande ingen rolig läsning, men denna gång så ser det ut som om SSD Plus är snabbare än BX200. Den är dock fortfarande hopplöst långt efter andra enheter.

Bristen på DRAM har en tydlig påverkan på enhetens steady-state prestanda och det är flera gånger som prestandan är nere under 100 IOPS.

Som referens så tog vi med Crucial BX200, Samsung 750 Evo och Crucial MX300 för att man enkelt ska kunna se skillnaden. BX200 är en av de sämsta vi testat, men frågan är om inte SSD Plus är sämre.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid