MSI Z270 Gaming Pro Carbon: UEFI

MSI Z270 Gaming Pro Carbon bygger vidare på precis samma UEFI som sin föregångare, och upplägget är identiskt. Av den anledningen kommer vi inte göra någon djupdykning i det här moderkortets UEFI på den är sidan, utan främst sammanfatta det viktigaste.

EZ Mode och Advanced Mode

MSI:s UEFI är uppdelat i två lägen, EZ Mode samt Advanced Mode, där förstnämnda är ett förenklat läge som ger tillgång till de mest grundläggande inställningarna såsom automatisk överklockning, val av bootenhet och temperaturer. Advanced Mode ger tillgång till manuell överklockning och reglering av alla processorns mer avancerade funktioner.

Överlag har MSI ett av de bäst fungerande UEFI-systemen i det här testet. I vår mening är Asus fortfarande starkare med sina mer avancerade funktioner såsom uppdatering över internet, men helt enkelt inte mycket att klaga på för MSI:s del. Responsen är snabb och musstödet är väl implementerat – klart bättre än Gigabytes aktuella alternativ.

För en närmare genomgång av funktionerna och gränssnittet kan du läsa vidare i vår genomgång av föregångaren Z170 Gaming Pro Carbon genom att följa den här länken.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid