Tobii Eye Tracker presenterar ögonspårning i VR-headsets

0

Med inbyggd ögonspårning i VR-headset kan upplevelsen och interaktioner förstärkas. Svenska Tobii visar upp deras ögonspårning för VR-headsets.

Svenska Tobii är ett företag som bokstavligen gillar att hålla koll på det du tittar på. Inför starten på CES 2018 så träffar vi ögonspårnings-tillverkaren för att ta en närmare titt på vad de har i kikaren just nu.

Ögonspårning flyttar in i VR-headsets

Tobii har länge arbetat med ögonspårning i spel och applikationer och har genom åren skapat partnerskap med stora datortillverkare för att implementera deras teknik i färdiga system.

Nu har de även flyttat in tekniken i VR-produkter och under vår träff så får vi testa på en HTC Vive där Tobii har installerat ögonspårning. En uppgradering av VR-upplevelsen då vi nu inte endast är begränsade till huvudets riktning för att fokusera. Det gör att vi med Tobiis ögonspårningsteknik i VR-headset kan sikta på olika objekt i spel och applikationer.

Högupplösta texturer där du tittar

Det möjliggör även för prestandaoptimeringar genom att rendera bild baserat på fokuspunkter. Det vill säga att där du fokuserar med blicken renderas bilden i full upplösning medan bilder i periferin kan spara på upplösning och på så sätt ge mer prestanda till spelet eller applikationen.

Tobii kan i dagsläget inte svara på när deras implementation kommer till marknaden utan det slutgiltiga svaret kommer först när tillverkarna av VR-headsets fattat sina beslut. Kostnaden för installationen av Tobiis ögonspårning är däremot låg och vi får veta att även om det inte är en enkel operation så är inte priset högre än cirka 200 kronor.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments