Svenska Tobii har nu offentliggjort ett samarbete med Qualcomm för att ta ögonspårning till mobila VR och AR-headsets utrustade med Snapdragon 845 Mobile VR Platform.

Många har hört talas om Tobii, det svenska företaget som är i framkanten för utvecklingen av ögonspårningsteknik. Nu har Tobii och Qualcomm ingått ett samarbete för att göra ögonspårningstekniken tillgänglig i VR- och AR-hårdvara.

Resultatet av samarbetet ska bli att Tobiis ögonspårningsteknik finns tillgänglig i Qualcomm Snapdragon 845 Mobile VR Platform. Med ögonspårningstekniken integrerad kan kompatibla appar komma att leverera en mycket mer naturlig upplevelse.

Bland annat kan teknologin användas i VR- och AR-sammanhang genom att enheterna kan spåra vart användaren tittar, och projicera högre upplöst grafik för det som ligger i fokus. Detta innebär att objekt och dylikt som är i användarens periferisyn är lägre upplöst vilket ska leda till lägre belastning hos hårdvaran samt längre batteritid.

“Ett stadigt ökande intresse för mobila VR-headsets, tillsammans med Qualcomms mycket starka position inom segmentet, stärker ytterligare vår tro på potentialen för Tobii inom detta område. – Oscar Werner, affärsområdeschef för Tobii Tech.

Tobiis teknologi kan även mäta avståndet mellan användarens pupiller och därefter kan grafiken projiceras med rätt förhållande till den individuella användaren.

Utvecklare ska även kunna utveckla mer realistiska VR- och AR-upplevelser genom att använda bättre öga-hand-koordination. Utvecklare kommer även kunna använda sig av faktisk ögonkontakt mellan användarna och till exempel karaktärer i spel, något som ska kunna leverera ett mer mänskligt och naturligt band mellan användarna och spelen.

Tobii drar även nytta av detta samarbete genom att licensiera sin teknologi till tillverkare av VR och/eller AR-headsets.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments