Toshiba utökar sitt sortiment med ultraportabla datorer med Satellite E-serien. Utöver ett tunt skal i aluminium och pekskärm kommer serien finnas med processorer från både Intel och AMD och använda sig av Toshibas mjukvara för röststyrning.

De nyligen utannonserade modellerna lägger sig i mellanklassen och heter E45t, E55t och E55dt där förstnämnda är bestyckad med en 14-tumsskärm och de två sistnämnda istället har 15,6-tumsskärmar. Alla tre har tunna chassin med ovansidor i aluminium och undersidor i texturerad plast.

Alla tre är utrustade med pekskärmar, men för att bibehålla en konkurrenskraftig prislapp får vi nöja oss med en upplösning på 1366 x 768 pixlar. Det kommer finnas modeller med både Intel-processorer ur 4000-serien och AMD-processorer ur A6-serien, varav Intel-modellerna kommer gå under Ultrabook-märkningen och utrustas med Toshibas mjukvara för röststyrning, kallad Dragon Assistant.

Toshiba_Satellite_ultrathin_01 Toshiba_Satellite_ultrathin_02

Dragon Assistant aktiveras med frasen “Hello dragon” (vilket kan ge upphov till frågande blickar på resande fot) och kan användas bland annat för socialt nätverkande, omstarter eller för att ringa Skype-samtal.

Hela serien kommer kunna köpas med mekanisk lagring upp till 750 gigabyte och minneskortsläsare. Det övriga portutbudet är två USB 3.0-portar, en USB 2.0-port, en HDMI och gigabit-ethernet. Övrigt nätverkande sker med trådlöst 802.11ac-nätverk. Batteritiden specificeras till 7 timmar och uppåt beroende på modell.

14-tumsmodellen lanseras i augusti och 15,6-tumsmodellerna dröjer lite längre till september månad. Inga riktpriser har ännu utannonserats.

Källa: Toshiba via Techpowerup

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments