Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei
Utbudet av träningsklockor är en djungel men vad skiljer alla modeller åt? Här kommer 3 tips som hjälper dig i jakten på den bästa träningsklockan!

Det finns många anledningar att ha en uppkopplad klocka på handleden. Kanske vill du bara ha något som visar tiden samtidigt som den räknar dina steg? Kanske vill du se inkommande meddelanden och notiser utan att behöva ta upp mobilen från fickan hela tiden? Kanske vill du ha en fullfjädrad träningskompis som inte bara följer varenda steg du tar utan även varenda löprunda, cykeltur och snowboard-åk? Kanske vill du till och med att den berättar för dig hur du skall utvecklas för att nå nya prestationer?

Fundera en stund på vad du vill ha ut av din klocka

Kort och gott. Att fråga dig själv vad syftet är med din uppkopplade klocka är viktigare än vad du kanske tror. Om det endast är steg och tid som är intressant passar ofta ett enklare träningsarmband. Medan om du vill ha precisionsdata så krävs det betydligt mer avancerade prylar.

Samtidigt är en aktiv och hälsosam livsstil inte något som du går in i en timme varje vardag efter jobb. Rörelse- och hälsodata är antagligen något du vill samla in löpande under hela dagen. Sedan var det ju det här med övriga funktioner som att se notiser, meddelanden och till och med svara i telefon. Därför landar valet ofta på en träningshybridklocka som fungerar till alla ändamål.

Men låt oss gå igenom tre viktiga saker så får vi se var du hamnar.

Batteritid – Det är jobbigt att behöva ladda stup i kvarten

Det finns många ursäkter att inte komma ut och träna. Att batteriet tar slut i klockan bör inte vara en av dem. Vissa klockor klarar sig bara ett dygn innan de behöver laddas igen medan andra har två veckors batteritid.

Så länge du inte mäter din sömn går det an att ta av sig klockan och ladda den varje natt. Men det kan bli en utmaning att alltid komma ihåg den dedikerade klockladdaren varje gång du är ute och reser. Då är lång batteritid en frälsare. Det ger dig möjligheten att faktiska nyttja klockans alla funktioner och få en överblick över all den data som den kan samla på sig över tid.

HUAWEI WATCH GT Runner har upp till 14 dagars batteritid och en av de få träningsklockorna som går att ladda med vanlig induktionsladdare. Utöver det är den medföljande laddaren magnetetisk. Ni som någon gång försökt induktionsladda en träningsklocka liggandes i en hängmatta under långvandringen vet hur omständligt det kan vara annars. Skulle du ha glömt den magnetiska laddaren hemma så kan du ladda WATCH GT Runner med telefonen om din telefon har stöd för trådlös och omvändladdning.

Utseende – Tränings-looken, lyxig eller en hybrid?

Nog att det kan vara självuppfyllande att visa upp sin stora och tjocka dedikerade träningsklocka för omgivningen. Men passar det verkligen på galamiddagen? Eller ens en kvarterskrog i Farsta?

HUAWEI WATCH GT3 är ett alternativ för dig som vill ha en stilren smartwatch i klassisk design. WATCH GT3 har de flesta funktioner du kan förvänta dig av en traditionell smartwatch och träningsklocka. PS. Du kan enkelt byta armband på WATCH GT3 för att anpassa utseendet efter situationen. 😊

En gång i tiden behövde du faktiskt välja mellan form och funktion men det var då det. Numera kan en klocka både vara rund, snygg och mycket kompetent.

Smarta klockor är som snyggast när displayen är på, så kallat Always-On Display (AOD). Med AOD visas alltid tiden och annan matnyttig information på skärmen även när du inte själv kollar på klockan. Detta för att förhindra att du bär runt på ett svart hål på armleden. Det gör det också meningsfullt och enkelt att byta design på urtavlan för att passa alla tillfällen.

Så aktiverar du Always-On Display
På Huawei WATCH GT Runner och övriga Huawei-klockor, svep ner till inställningar. Välj Urtavla och startsida. Aktivera AOD. Du kan sedan ändra utseende under menyn AOD-stil.

HUAWEI WATCH GT Runner är en hybridträningsklocka med lång batteritid, AOD, är 11 mm tunn och väger endast 38,5 gram.

Noggrannhet – Mer exakt data för bättre återhämtning och analys

Tidigare fick vi ursäkta den dåliga precisionen på träningsarmband och hybridträningsklockor med att det ändå är den relativa ökningen som spelar roll. Numera kan du skrota de tankegångarna. Tekniken har utvecklats och med det precisionen.

HUAWEI WATCH GT Runner har nya typer av antenner som är gömda i klockans fäste för än mer precisa resultat. Datan presenteras direkt på hemskärmen.

Detta gäller både pulsmätning och exakt positionering. Vilket är två viktiga saker att få korrekta värden på i din väg till ökad prestation.

Med hjälp av datan från WATCH GT Runner får du rekommendationer direkt i klockan samt än mer utförlig statistik via Huawei Hälsa – som finns till iOS, Android och Harmony OS.

Ju hårdare du tränar ju mindre blir marginalerna mellan effektiv träning och risken för skador. Därför är precis data inte bara något som ser bra ut på pappret utan blotta grundstenen i din personliga träningsutveckling.

Med hjälp av datan som samlas in får du rekommendationer direkt i klockan samt än mer utförlig statistik via Huawei Hälsa – som finns till iOS, Android och Harmony OS.

Tack för att du läst vår artikel! Vi hoppas våra tips kan hjälpa dig på vägen i valet av den bästa träningsklockan för dig. I artikel har vi använt testvinnande WATCH GT Runner från Huawei som ett exempel på en smart sportklocka som har lång batteritid, hög precision och en stilren design. Huawei har ett brett utbud av smarta klockor för olika stilar och användare.

Jag vill veta mer om HUAWEI WATCH GT Runner!

Specifikationer – HUAWEI WATCH GT Runner

 • Pris: 2 990kr
 • Storlek: 46,4 x 46,4 x 11 mm
 • Klockarmbandets längd: 140 – 210 mm
 • Cirka: 38,5 g (utan remmen)
 • Skärmstorlek: 1,43 tum AMOLED 466 x 466 HD
 • Boetter: Grå slitstark polymerfiber, svart hållbar polymerfiber
 • Klockrem: Grå silikonrem eller svart silikonrem
 • Sensorer: Accelerometersensor, Gyroskopsensor, Geomagnetisk sensor, Optisk pulssensor, Lufttryckssensor
 • Minne: 4 GB (Systemprogramvaran tar upp en del av det)
 • Knappar: Strömknapp, funktionsknapp
 • Laddningsport: Trådlös laddning
 • Systemkrav: HarmonyOS 2, Android 6.0, iOS 9.0 eller senare
 • Vattentäthet: 5 ATM vattentät
 • Batteritid: 14 dagar vid normal användning.
 • Anslutning: GNS, NFC, Bluetooth.
 • Ljud: Mikrofon & högtalare (Stödjer Bluetooth)

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments