En ny rapport hävdar att AMD:s kommande styrkrets TRX40 för tredje generationens Threadripper-processorer kommer att sakna bakåtkompatibilitet. Dessa processorer sägs även vara inkompatibla med dagens X399-moderkort.

AMD kommer att lansera sin tredje generations Threadripper-processorer under november månad. Dessa baseras på arkitekturen Zen 2 och byggs på 7 nanometers tillverkningsprocess. Samma arkitektur och tillverkningsprocess används i den tredje generationens Ryzen-processorer som lanserades i början av juli månad. Medans Ryzen-processorerna och dess tillhörande moderkort ur 500-serien kommer med kompatibilitet för äldre processorer och moderkort sägs det bli en annan historia för de kommande Threadripper-processorerna och styrkretsen TRX40.

En ny rapport från TechPowerUp som hävdar sig ha fått information från pålitliga källor kommer styrkretsen TRX40 som förväntas lanseras i samband med Threadripper 3000-serien inte vara kompatibel med dagens Threadrippers. Detsamma kommer enligt hemsidan även att gälla de kommande processorerna och dagens moderkort med processorsockel TR4 och styrkretsen X399.

Liknande uppgifter kommer även från Twitter-kontot ReHWolution som påstår sig ha fått information från kontakter hos hårdvarutillverkaren Asrock.

Det återstår att se huruvida dessa uppgifter visar sig stämma. AMD:s senaste konsumentprocessorer ur Ryzen 3000-serien är trots en helt ny arkitektur kompatibel med äldre moderkort. Detsamma gäller äldre Ryzen-processorer och de nyare moderkorten. Samma visa gäller även AMD:s serverprocessorer där Epyc “Rome” är kompatibla med existerande moderkort skapade för äldre Epyc “Naples” som baserades på första Zen-arkitekturen.

I vanlig ordning rekommenderas en nypa salt till information som denna. AMD har i skrivande stund inte bekräftat att den kommande Threadripper-generationen och dess tillhörande moderkort varken är kompatibel eller inkompatibel med dagens hårdvara. Då Threadripper 3000-serien lanseras i november och styrkretsen TRX40 förväntas göra detsamma är det förhoppningsvis inte allt för lång väntan på officiell information angående detta ämne.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments