TSMC har nu meddelat att företaget ökar tillverkningen av kiselplattor på 7 nanometer för att möta efterfrågan från kunder som AMD, Apple och Nvidia när nästa generations produkter ligger runt hörnet.

Tidigare under månaden läckte vad som sägs vara prestandaresultat för Apples kommande processor A12. Denna processor blir en av de första produkterna som baseras på 7 nanometers (nm) tillverkningsteknik från TSMC.

Då Apple inte är ensamma om att basera produkter på 7 nm har TSMC nu bekräftat att man lagt i en högre växel för produktionen av kretsar baserade på tekniken.

TSMC:s VD CC Wei nämnde under tillkännagivandet att andra kunder förutom Apple inkluderar bland annat AMD, Nvidia Qualcomm. Wei förklarade hur man vid årets slut kommer att tillverka över 50 olika kretsar baserade på tillverkningstekniken. Dessa produkter kommer dock inte att dyka upp på marknaden förrän 2019 års första halva.

Den ökade produktionen kommer att resultera i en generell produktionsvolym under 2018 på 12 miljoner kiselplattor. Jämfört med 10,5 miljoner enheter under 2017.

TSMC planerar även att påbörja produktionen av andra generationens 7 nm teknik, även känd som 7 nm+, under slutet av 2018. Här ser vi en lägre produktionskostnad tillsammans med förbättrad prestanda och ökat transistortäthet jämfört med den första generationen.

Efter 7 nm+ är det 5 nm som ligger på tur. Riskproduktion för denna teknik förväntas inledas under den första halvan 2019 med massproduktion som ska startas kring slutet av det året eller under början av 2020.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments