Epic som är mest kända för spelserien Unreal Tournament, och deras välanvända Unreal Engine. Unreal-motorn används i en uppsjö speltitlar och inte bara av Epic själva, och nu lovar de visa upp Unreal Engine 4 senare i år med hårdvarukrav som kommer få dagens konsoler att gå på sina knän.

Epics grundare, Tim Sweeney pratade om deras nästa generation spelmotor Unreal Engine 4 på DICE 2012 summit som ska komma med väldigt höga krav. Tim Sweeney talade om att dagens Unreal Engine 3 med deras “Samaritan” demo och inbyggt DirectX 11-stöd de släppte under förra året, kräver prestanda på 2,5 TeraFLOPS (2 500 GigaFLOPS) vid upplösningen 1 920 x 1 080 och alla inställningar på max. Detta kan jämföras med Xbox 360 som kommer med en beräkningskraft på ynka 0,25 TeraFLOPS (250 GigaFLOPS).

Unreal Engine 3 demot “Samaritan” med DirectX 11-stöd

Företaget har sedan 2003 haft Unreal Engine 4 på skrivbordet, och ska senare i år vara redo att demonstrera den för världen. Lanseringen kommer däremot inte ske förrän under 2014, men med tanke på vad Unreal Engine 3 är kapabel till ställer det sannerligen höga krav på nästa generations konsoler. Det är ännu oklart om Unreal Engine 4 kommer inrikta sig enbart mot PC och spelkonsoler, eller om den även kommer användas i smartphones och surfplattor som företaget på senare tid börjat lägga ned resurser på.

Unreal Engine används inte bara av Epic, utan är en av de mest populära spelmotorerna som licenseras ut och används av andra spelbolag. Vad som kan sägas utan att vi sett en demonstration av Unreal Engine 4, är att grafiken kommer bli bättre och kräva mer av vår hårdvara än någonsin tidigare.

Källa: Bit-tech


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
12 Årtal sedan

Behövs med den hårdvara vi har känns lite överkill för tillfället. 🙂

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Hur ska Nintendo Wii U klara detta? Och nästa Xbox ryktas vara endast 20% kraftfullare än Wii U.

Jag hoppas Sony håller sig till traditionen och bygger en PS4 med rejäla specifikationer. 🙂

Nefus
Nefus
12 Årtal sedan

[quote name=”Swedish Berserk”]Hur ska Nintendo Wii U klara detta? Och nästa Xbox ryktas vara endast 20% kraftfullare än Wii U.

Jag hoppas Sony håller sig till traditionen och bygger en PS4 med rejäla specifikationer. :-)[/quote]

Med tanke på vilken brakförlust PS3 har varit för Sony så är det ganska liten chans att Sony gör samma sak igen och lanserar en superkraftfull konsol och säter en prislapp på 6000kr.

Contiz
12 Årtal sedan

Problemet är att så länge konsolerna håller snarlik hårdvara, kommer utvecklarna inte göra sig möda med flera versioner av sina spel, utan anpassar sig då efter den konsoll med lägst prestanda.