Valve lägger äntligen till möjligheten att i deras populära speltjänst Steam flytta installerade spel mellan hårddiskar samt ökat stöd för handkontroller.

Hela 13 år efter den första lanseringen så uppdateras nu speltjänsten Steam med en efterlängtad funktion. Nämligen möjligheten för användare att flytta sina installerade spel mellan hårddiskar. Något som tidigare endast varit möjligt om användaren manuellt flyttat alla spelets filer till den nya platsen. Eller via en långdragen ominstallationsprocess.

Steam är lite småjobbigt på det sätt att tjänsten inte gett något alternativ till vart de spel och program som laddats ner via tjänsten installeras. Utan det har per automatik installerats på den hårddisk där Steam i sig är installerat. Valve verkar nu ha lyssnat på sina användare och lägger efter 13 år till alternativet, även efter att de installerats, att flytta spel till andra hårddiskar om man skulle få trångt om plats.

Detta görs genom genom att användaren högerklickar på det spel eller program som den önskar vore på en annan hårddisk. Sedan klickar man på “Egenskaper” och sedan vidare till “Lokala Filer”. Här ska då den nya funktionen finnas tillgänglig när den är ute ur beta-stadiet.

Valve lägger även till utökat stöd för handkontroller

En annan trevlig nyhet i den kommande uppdateringen är det ökade stöder för handkontroller. Under 2016 så kom utökat stöd för Playstation 4 handkontroller till Steam. Nu kommer även det att gälla för Xbox 360, Xbox One samt så kallade Generic X-Input handkontroller.

Detta kommer då göra det lättare för användare att använda handkontroller i spel som inte nödvändigtvis har inbyggt stöd för det utan att använda sig av tredjepartsutvecklad mjukvara.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
7 Årtal sedan

Märkligt, Jag har inte haft några problem med att välja HDD eller flyta på spelen.
Nu måste man dock använda den inbyggda tjänsten då den inte fattar att spel är flyttade om man gör det manuellt.

Tidigare har man kunnat välja flera steam-mappar och sedan välja mellan dem var man vill installera.