Vayyar Walabot låter din mobiltelefon se genom väggar

0

I princip alla telefoner har idag en kamera, men desto ovanligare är mobiler utrustade med radar. Vi har kikat närmare på Walabot, en radarsensor för mobiltelefoner.

Vi hälsar på hos den israeliska sensoraktören Vayyar, vars närvaro på MWC 2018 centreras kring radarsensorer i miniatyr. I likhet med större radarsensorer kan Vayyars sändare känna av avstånd och form på objekt, inte bara med fri sikt utan även genom rök, dimma eller till och med genom väggar.

En radar till din mobiltelefon

Tillverkaren erbjuder redan en konsumentprodukt kallad Walabot, som i första hand är tänkt att användas för att känna av om det finns rör eller strömledningar i en vägg. Du monterar Walabot på telefonen och rör den sedan över väggen innan du börjar borra för att sätta upp en hylla eller tavla. I nuläget fungerar den endast till Android.

Samma teknik kommer även hitta in i större produkter för både konsumenter och företag. Ett exempel Vayyar nämner på plats är övervakningsutrustning, där små radarsensorer kan användas som komplement till eller istället för övervakningskameror. Sensorerna kan känna av om någon rör sig i ett rum, och även hur många som befinner sig i rummet. Sändaren behöver inte fri sikt, utan kan döljas i ett skåp eller bakom en vägg och anpassa sina frekvenser för att “se” genom väggen.

När eller om Walabot lanseras direkt på den svenska marknaden är fortfarande oklart, men den kan redan idag beställas via Amazon för den som är villig att importera.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments