Func har lång erfarenhet av tillbehör för datorspelare och var med och formade produktgruppen vid sitt grundande 1999. Numera huserar företaget i Göteborg, och vi hälsar på i deras bås på Computex för att kika närmare på tangentbordet KB-460 och headsetet HS-260.

Med KB-460 riktar sig Func mot spelare som främst är ute efter kvalitet och simplicitet i sitt produktval, snarare än ett färgglatt och flashigt yttre. Tangentbordet har en minimal, svart design, med en gummi-aktig yta och tangentbordsbas i rött som hänger ihop med användandet av mekaniska MX Red-brytare från Cherry. Det är utrustat med USB-hub, och kabeln är klädd i svart och orange nylon.

HS-260

Headsetet HS-260 är fortfarande i teststadiet, men det vi har fått se och testa är en rejäl design som dessutom är väldigt flexibel. Mikrofonen kan plockas bort och monteras på vardera kåpa, och även kabeln är utbytbar och kan anslutas till valfri sida. En liknande gummi-aktig yta som den på KB-460 återfinns även här, och headsetet är utrustat med volym- och mikrofonkontroll direkt på kåporna istället för på kabeln.

KB-460 bör finnas i butik mot slutet av juli med en prislapp på omkring 700 – 800 kronor inklusive moms. HS-260 dröjer något längre och har något oklart lanseringsdatum, men uppskattningen är i juli eller augusti och då med en prislapp på omkring 600 kronor.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
korvryttaren
11 Årtal sedan

:zzz

S0urcerr0R
11 Årtal sedan

Läckert tangentbord 🙂
Gillar standard keymappen. Enkelt och effektivt.