Efter att ha skördat en hel del framgång genom att ha sålt den prisvärda 7-tumssurfplattan Nexus 7 genom Google så ger sig Asus på en liknande enhet i egen tappning. Memo Pad HD7 vill ta sig plats på marknaden med fyrkärnig processor till en liten prislapp.

Små surfplattor och stora telefoner säljer bra idag, inte minst populära modeller som Note 2 8.0 från Samsung eller Googles billiga Nexus 7 som tillverkas av Asus. Asus vill dock utöka sin del av kakan och lanserar under Computex Memo Pad HD7, en liten och smidig surfplatta som har många likheter med Nexus 7 men mer av Asus egna element.

Som namnet antyder bygger systemet kring en 7 tum stor IPS-panel med 1280 x 800 pixlar. Bakom den huserar en fyrkärnig processor baserad på ARM Cortex A7, vilket förvisso inte är det rappaste på marknaden idag men borde räcka till att driva en enhet av den här storleken. Till skillnad från Nexus 7 finns det en 5-megapixelkamera på enhetens baksida, och minnet är expanderbart genom ett micro SD-kort.

IMG_4981

Vi ser även lite olika färgalternativ, vilket ytterligare ringar in att det rör sig om en konsumentprodukt för en bredare massa. Delvis fick vi klämma på en modell med mörk, gummerad design och delvis på en del varianter av det lite mer skrikiga slaget.

Operativsystemet är Android 4.2, och enheten kommer finnas med 8 gigabyte lagring för 129 dollar eller 16 gigabyte för 149 dollar. TIllgängligheten börjar i juli, och då bör vi också veta mer om specifikationer och de svenska priserna.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments