Asus ROG Swift PG65 – 65-tums gamingskärm utan TV-avgift

En omslutande känsla att spela på ROG Swift PG65

1

Asus visar upp sin version av Nvidias nyligen presenterade BFGD-koncept. ROG Swift PG65 är en megastor gamingskärm med extra allt.

Nvidia presenterade nyligen BFGD-konceptet och att de kommer att lansera en 65-tums gamingskärm med imponerande specifikationer. Nvidia tillkännagav även att 3 andra partnertillverkare kommer att göra sina varianter av denna massiva skärm för gaming.

Asus ROG Swift PG65 är inget undantag utan har samma specifikationer som tidigare har presenterats och följer BFGD-konceptet. Det ryktas om att det är en VA-panel men det vi vet säkert är att ROG Swift PG65 har en 120 hertz 4K-upplöst panel med G-sync och HDR stöd som kan leverera 1 000 nits.

Är det första TV:n för soffgaming?

Med tanke på storleken och specifikationerna så går våra första tankar till soffgaming och att vi äntligen faktiskt har en förvuxen gamingskärm till TV-rummet. Asus likt Nvidia förklarar att det inte är en TV utan att det bestämt är en datorskärm, trots den inbyggda Nvidia Shield-konsolen som också ger Swift PG65 Android TV-stöd.

För att försöka förklara upplevelsen när vi spelar på ROG Swift PG65 så kan vi endast sammanfatta det som, WOW! Att spela på en sådan ultrautrustad gamingskärm i denna storleken på sådant nära anstånd ger en riktigt slukande känsla, då hela synfältet täcks upp av just skärmyta.

Efter att ha spelat cirka 20 minuter på Asus nya monsterskärm så har vi bara positiva intryck med oss från besöket hos Asus och vi ser verkligen fram emot att få veta mer om ROG Swift PG65 under året.

Vilken hårdvara krävs för att driva ROG Swift PG65

Att driva Asus ROG Swift PG65 kommer inte bli någon lätt eller billig historia. De nya BFGD-skärmarna kommer behöva diskreta grafikkort i den övre entusiastklassen och exemplaret vi testade hos Asus drevs av ett Nvidia Titan XP.

Okänd tillgänglighet och prissättning

Ingen av tillverkarna idag kan svara på när de första BFGD-skärmarna kan tänkas nå marknaden eller till vilket pris men vi hoppas på någon gång under nästa år. Speciellt med tanke på hur tungrott det varit i utvecklingen av avancerade gamingskärmar under de senaste åren, då konsumenter fått vänta mycket länge för att gamingskärmar skall nå ut till butikshyllorna.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mattias
6 Årtal sedan

Verkar grym, men anspelningen på tv-avgift är rolig och kunde till och med varit en del av hur man tänker ekonomiskt kring inköp av denna men eftersom tv-avgiften nu görs om till skatt för alla (1300kr/per istället för 2340kr/hushåll) så spelar det ju ingen roll.